ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

Α΄ Ανδρών: Πρώτη εντός έδρας νίκη για τον ΑΣ Άργος Ορεστικό (ρεπορτάζ – βαθμολογία)

Δύσκολη νίκη στην έδρα της πέτυχε το απόγευμα του Σαββάτου η ομάδα του Άργους Ορεστικού που επικράτησε του Λασσάνη με σκορ 67-60 κάνοντας έτσι το 2/2 στο πρωτάθλημα της Α΄ Ανδρών Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ.

Δυναμικό το ξεκίνημα για τους γηπεδούχους που πήραν το προβάδισμα από την αρχή του παιχνιδιού με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 15-7 και τους φιλοξενούμενους να μην βρίσκουν σκορ τα πέντε πρώτα λεπτά του δεκαλέπτου.

Αλλαγή σκηνικού στην συνέχεια με τους Κοζανίτες να πλησιάζουν όντας εύστοχοι από την γραμμή των 6,75- σε αντίθεσή με τους γηπεδούχους που βρέθηκαν σε πολύ κακή μέρα στην περιφέρεια – και μάλιστα να προσπερνούν με πέντε πόντους στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου με την άμυνα ζώνης σχεδόν σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού να τους δίνει λύσεις, μπλοκάροντας επιθετικά την ομάδα του Άργους.

Στην τελευταία περίοδο οι Αργίτες έδειξαν χαρακτήρα και με πιο σωστές επιλογές στην επίθεση («χτυπώντας» κυρίως από το ζωγραφιστό) αλλά και με ψυχή στην άμυνα καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού  κατάφεραν να γυρίσουν ένα παιχνίδι που φαινομενικά ήταν χαμένο.

Κλειδί σε αυτή την νίκη ήταν η ποιότητα και η εμπειρία του αρχηγού της ομάδας Κόττα Βασίλη , που έδωσε λύσεις στα κρίσιμα είτε σκοράροντας είτε δημιουργώντας για τους συμπαίχτες του.

Έκτος παίχτης της ομάδας ήταν ο κόσμος, που αναμένεται να είναι ακόμα περισσότερος στα επόμενα παιχνίδια και που με την παρουσία του στήριξε και έδωσε ώθηση στην ομάδα του Άργους για να φτάσει στο πρώτο εντός έδρας ροζ φύλλο αγώνα.

Για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος, η ομάδα του Άργους Ορεστικού αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Σιάτιστα για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

ΑΣ ΆΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ- ΓΣΚ ΛΑΣΣΑΝΗΣ 67-60

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:

Α΄: 15-7, Β΄: 34-30, Γ΄: 42-47, Δ΄: 67-60

ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΟΣ:

(Κίτσιου Σ.): Φωτιάδης 17(1), Κόζαρης, Καραβατάκης 2 , Μυρκόπουλος, Πουλιώνης ,  Παράσχος 8, Γιαγκόπουλος 6(2), Μάττας,  Σπυρίδης, Κόττας 34, Σαρρής

Back to top button