Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Εύγε! Παράδειγμα προς μίμηση (φωτο)

Πάνω στην ψαλίδα που βρεθήκαμε από διαφορετικές κατευθύνσεις, κάποιοι άλλοι ασυνείδητοι-γαϊδούρια καλύτερα ανέβηκαν πριν από μέρες (που να στραμπουλίξουν τα πόδια τους την άλλη φορά ανεβαίνοντας, οι προ πολλών χρόνων νοοτροπίας- καθυστερημένοι). Αφού έφαγαν πέταξαν τα σκουπίδια τους πάνω και γύρω από το πολυβολείο.
Η Βιβή ζήτησε μια σακούλα και μάζεψε αυτή και κατόπιν οι υπόλοιποι τα υπολείμματα της χοντροκοπιάς των και τα κουβάλησε μέχρι τον κάδο. Όλοι μα όλοι μας οι ορειβάτες δεν πετάμε ούτε ένα κομμάτι πλαστικό. Τίποτα που δεν είναι συμβατό με το περιβάλλον. Γιατί αν πετάξεις σε μια κορυφή ένα φαγωμένο μήλο αυτό σε λίγο καιρό θα αλλοιωθεί θα σαπίσει. Αν πετάξεις όμως μια πλαστική σακούλα θα μείνει για πολύ καιρό.
Στον γύρο της λίμνης κάποιοι και κάποιες βάζουν γάντια και μαζεύουν με σακούλες τα σκουπίδια. Αποτέλεσμα είναι να χαίρεσαι να περπατάς. Πριν μερικά χρόνια ήταν χάλια μαύρα.
Αυτό θέλει η πόλη μας. Ανθρώπους που να την αγαπούν έμπρακτα και να την θέλουν καθαρή νοικοκυρεμένη περιποιημένη.
Έτσι μόνο μπορούμε να την κρατήσουμε σε επίπεδο ποιοτικής και σύγχρονης πόλης. Έτσι μπορούμε να προσμένουμε και τουρίστες ποιότητας.

 

 

Back to top button