Έρχεται ο χειμώνας φίλοι μου και ας κάνουμε τα κουμάντα μας. Μη μας πιάσει απροετοίμαστους μπροστά στο τζάκι. Κρίμα είναι. Γι’ αυτό και αρχίζουμε σιγά- σιγά με γεύσεις που φωνάζουν να τις απολαύσουμε. Και φτιάξαμε λικέρ από καλό, απίθανο μέλι.
Και στην υγειά μας, και στα καλύτερα που έρχονται!
Ας δούμε πως γίνεται:
Και στην υγειά μας, και στα καλύτερα που έρχονται!
Ας δούμε πως γίνεται:
Υλικά:
400γρ μέλι από άνθη πορτοκαλιάς (πορτοκαλόμελο)
500γρ βότκα
200ml νερό
1 ξύλο κανέλας
1 γαρύφαλλα
χυμό από μισό λεμόνι και ξύσμα από 1 λεμόνι
Οδηγίες:
Στην πραγματικότητα είναι ένα λικέρ που μπορούμε να φτιάξουμε κάθε εποχή του χρόνου, με υλικά που υπάρχουν σε κάθε ελληνικό σπίτι. Και είναι αυτά:
Σε γυάλινο μπουκάλι προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά μαζί και τον χυμό λεμονιού.
Ζεσταίνουμε το νερό ίσα να γίνει χλιαρό και το ανακατεύουμε με το μέλι. Και προσθέτουμε το μέλι στο μπουκάλι.
Το ανακινούμε καλά να λιώσει το μέλι. Το βάζουμε σε σκοτεινό μέρος για 10 μέρες ανακινώντας μια φορά τη μέρα, για να λιώσει το μέλι καλύτερα.
Μετά τις 10 μέρες στραγγίζουμε το λικέρ με φίλτρο του καφέ σε καθαρό μπουκάλι. Κρατάμε στο ψυγείο γιατί δροσερό είναι πιο ωραίο!
Και ιδού φίλοι μου! Το χρυσό υγρό, όλο αρώματα έτοιμο να κατακλύσει τον ουρανίσκο μας!
Σας εύχομαι να το απολαύσετε όσο κι εγώ!