Κόσμος

Ταινία για τη ζωή των Τζον Λένον και Γιόκο Oνο θα σκηνοθετήσει ο Ζαν Μαρκ – Βαλέ

Ο σκηνοθέτης των τηλεοπτικών σειρών του HBO «Sharp Objects» και «Big Little Lies» Ζαν Μαρκ Βαλέ θα σκηνοθετήσει μία νέα βιογραφική ταινία για τον Τζον Λένον και τη Γιόκο Όνο.

Η Όνο θα είναι παραγωγός της ταινίας μαζί με τον Μάικλ ντε Λούκα και τον Άντονι ΜακΚάρτεν, ο οποίος είχε ξεκινήσει το σενάριο της ταινίας. Παραγωγοί θα είναι επίσης ο Βαλέ και ο συνεργάτης του Νέιθαν Ρος, καθώς και ο Τζος Μπράτμαν.

Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει ο Ντε Λούκα, προτού ενταχθεί στο πρότζεκτ ο Μαρκ Ντε Βαλέ, η ταινία θα εστιάζει στα θέματα της αγάπης, του θάρρους και του ακτιβισμού για την ειρήνη.

Τώρα, ο Βαλέ όχι μόνο θα σκηνοθετήσει, αλλά θα ξαναγράψει το σενάριο του ΜακΚάρτεν.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πώς θα αφηγείται την ιστορία του θρυλικού ζευγαριού, αλλά με δεδομένα τα σκοτεινά θέματα που έχει ερευνήσει σε προηγούμενες δουλειές του, πιθανώς θα εξετάσει μία λιγότερο ευχάριστη πτυχή του ιδρυτικού μέλους των Beatles και της σχέσης του με την Όνο, όπως ο εθισμός του στα ναρκωτικά, που μέχρι τώρα προσεγγίστηκε επιφανειακά.

Η Όνο και ο Λένον συναντήθηκαν για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του 1960, όταν εκείνη ήταν ανερχόμενη καλλιτέχνης και εκείνος ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς αστέρες στον κόσμο. Η Γιόκο Όνο συνδέθηκε στενά μαζί του, όταν ο τραγουδιστής ήταν στη μετάβαση από τη διάλυση των Beatles στο ξεκίνημα μιας σόλο καριέρας. Μαζί έγιναν υποστηρικτές της ειρήνης και ακτιβιστές κατά του πολέμου του Βιετνάμ. Μετά από ένα σύντομο χωρισμό στα μέσα της δεκαετίας του 1970, έγιναν και πάλι σύντροφοι μέχρι τη δολοφονία του Τζον Λένον το 1980 στη Νέα Υόρκη. Η Γιόκο Όνο παραμένει η φύλακας της μουσικής και της κληρονομιάς του.

Οι Ντε Λούκα, Μπράτμαν και Ρος δήλωσαν στο Deadline ότι όλοι τους, και ο Βαλέ και ο ΜακΚάρτεν, μεγάλωσαν με τη μουσική του Λένον ως επιρροή που τους διαμόρφωσε. Ο σκηνοθέτης είπε ότι ενώ οι Λένον και Όνο είναι δύο από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα των πολιτικά ασταθών δεκαετιών του 1960 και του 1970, υπάρχουν πολλά στοιχεία που ανακάλυψε για τη σχέση τους και για το πώς κατάφεραν να μείνουν μαζί με τόση αναταραχή γύρω τους, συμπεριλαμβανομένης της διάλυσης των Beatles.

«Είμαστε όλοι μεγάλοι θαυμαστές των Beatles, και αυτό είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα», είπε ο Ρος. «Υπήρχαν εσωτερικές και εξωτερικές μάχες που έδινε ο Τζον και τα οικογενειακά προβλήματα που βίωσε ως παιδί και πράγματα που έπρεπε να αντέξει πριν από τον τραγικό θάνατο του Τζον. Το στοιχείο που αγαπήσαμε στο σενάριο ήταν η αυστηρή ειλικρίνεια του», ανέφερε.

ΑΠΕ

Back to top button