ΕκδηλώσειςΚαστοριάΝεστόριοτελευταίες ειδήσεις

Η εκδήλωση για τα 20 χρόνια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου (ρεπορτάζ – φωτογραφίες)

Στην εκδήλωση του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς, όπου εγκαινιάστηκε ο νέος εξοπλισμός της Μονάδας Νεφρικής Αιμοκάθαρσης, που αποκτήθηκε μέσω δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και αναμένεται να συμβάλλει στην αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών, καθώς επίσης στη βέλτιστη διαχείριση του ρυθμού εισροής ασθενών, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων σήμερα βουλευτής κ. Μαρία Αντωνίου και ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής..

Στον σύντομο χαιρετισμό της η κ. Αντωνίου τόνισε ότι πρόκειται για μία αξιέπαινη πρωτοβουλία, που αποδεικνύει έμπρακτα ότι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνεχίζει επάξια την παράδοση των μεγάλων ευεργετών της πατρίδας μας, οι οποίοι έχουν στηρίξει ουσιωδώς την πορεία του νεότερου ελληνικού κράτους, ιδίως σε κρίσιμες στιγμές.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Αγγελής, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη των δημοτών της ακριτικής Καστοριάς προς το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και συνεχάρει τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Βασίλειο Αντωνιάδη, τους ιατρούς και τους εργαζομένους ως και τον Σύλλογο των νεφροπαθών για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν και την ωφελιμότητα του αποτελέσματος.

Τον αγιασμό που προηγήθηκε στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς, που συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια λειτουργίας, τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Σεραφείμ.

Η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος είναι αξίας 160.000€.

Ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς και ευχαριστίες

Η Διοίκηση του Γ.Ν.Καστοριάς, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει και δημόσια  θερμές ευχαριστίες προς το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για την πολύτιμη δωρεά εξοπλισμού στην Μ.Τ.Ν. του Νοσοκομείου μας, ύψους 160.000€.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω δωρεά περιλαμβάνει  8  μηχανήματα αιμοκάθαρσης  σύγχρονης τεχνολογίας με on line αιμοδιαδιήθηση,  5 σύγχρονες πολυθρόνες οι οποίες διαθέτουν και ζυγό, και βρόγχο δικτύου διανομής νερού που θα χρησιμεύσει στον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του συστήματος επεξεργασίας νερού στην Μ.Τ.Ν.

Στην τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της εικοσαετούς λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού σήμερα, 01-11-18  και  ώρα 12:00μ.μ. προς τιμήν του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»,  τελέστηκε αγιασμός παρουσία του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καστορίας ενώ  απηύθυναν χαιρετισμό  ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Αντωνιάδης Βασίλειος, ο κ. Καθάριος Χρήστος εκπρόσωπος του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»,  ο Υποδιοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Γαβριηλίδης Αγάπιος, η κ. Αντωνίου Μαρία Βουλευτής Καστοριάς, ο κ. Αδαμόπουλος Σωτήριος Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, ο κ. Αγγελής Ανέστης, δήμαρχος  Καστοριάς, ο κ. Γκέτσιος Πασχάλης Δήμαρχος Νεστορίου, ο κ. Τζιάμαλης Μάριος Δ/ντής της Μ.Τ.Ν. του Νοσοκομείου μας, η πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών κ. Μιχαηλίδου  Σοφία  και η εκπρόσωπος πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών κ. Σκρέκα Λίτσα.

Η εν λόγω δωρεά κρίνεται πολύ σημαντική για τον εκσυγχρονισμό και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου μας,  η οποία υποστηρίζει  49 μόνιμους ασθενείς από τον Νομό μας αλλά και από όμορες περιοχές που  υποβάλλονται σε χρόνια περιοδική αιμοκάθαρση τρείς φορές εβδομαδιαίως.

Τέτοιες πρωτοβουλίες θα πρέπει να βρίσκουν άξιους μιμητές, για να συμβάλλουν κι εκείνοι στην περαιτέρω αναβάθμιση, πρόοδο και εκσυγχρονισμό του Νοσοκομείου μας προς όφελος του κόσμου.

Ευχαριστούμε πολύ τους δύο εκπροσώπους του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» κ. Καθάριο Χρήστο και κ. Παππούλια Πάνο, τον Σύλλογο Νεφροπαθών ο οποίος συνέβαλε στην υλοποίηση της εν λόγω δωρεάς, καθώς και όλους τους παρευρισκομένους που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ο Διοικητής του Γ.Ν.Καστοριάς

Αντωνιάδης Βασίλειος

 

 

Back to top button