ΕκδηλώσειςΚαστοριάΚοζάνη

Αύριο η παρουσίαση του μονοθέσιου Formula του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας στην Καστοριά – Σε τηλεοπτική κάλυψη από το OPEN

Παρουσίαση μονοθεσίου στην Καστοριά από την TEIWM racing team. Πρόκειται για μία φοιτητική ομάδα 30 μελών που έχει στόχο την έρευνα, μελέτη και κατασκευή ενός αγωνιστικού μονοθέσιου τύπου Formula. Στόχος της ομάδας είναι να κατασκευάσει ένα μηχανοκίνητο αμάξι βάσει κανονισμών από διεθνείς διαγωνισμούς. Η TEIWM έχει συμμετάσχει ήδη δύο φορές στον διαγωνισμό της Ιταλίας το καλοκαίρι του 2017-18 συναγωνιζόμενη μεγάλα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο. Έδρα της το ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας στην Κοζάνη όντας και το μοναδικό που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο με φοιτητές διαφόρων τμημάτων.
Ο “Δαίδαλος 76, όπως ονόμασαν οι φοιτητές τη μονοθέσια φόρμουλα (ο αριθμός αντιστοιχεί στο έτος ίδρυσης του ΤΕΙ) κατασκευάστηκε με σκληρή δουλειά, με τη συμμετοχή φοιτητών από το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, υπό την επίβλεψη του επίκουρου καθηγητή του τμήματος Σάββα Δουβαρτιζίδη.
Στην παρουσίαση θα υπάρχει το δεύτερο κατά σειρά μονοθέσιο, ονόματι “Daedalus EVO” για να γνωρίσει ο κόσμος τόσο τον Δαίδαλο, την ιστορία όσο και τα μελλοντικά βήματά της ομάδας.
Η παρουσίαση στην Καστοριά την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου στος 10:30 το πρωί στο κυλικείο του ΤΕΙ, θα είναι ανοιχτή σε φοιτητές και μαθητές, ενώ θα υπάρξει τηλεοπτική κάλυψη από το OPEN.
Τηλέφωνο επικοινωνίας για εκπαιδευτικούς, group παιδιών 69 7557 6406 κ. Αργύριος Καραμούζας.

daidalos formula tei

 

Back to top button