Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

“ΠΟΝΤΟΣ”: Ρεπορτάζ για τη μεγάλη ιστορική ταινία που θα γυριστεί στην Καστοριά!

Η Καστοριά ξανά στο κινηματογραφικό προσκήνιο καθώς τον προσεχή χειμώνα και συγκεκριμένα από τον προσεχή Φεβρουάριο και για τρεις μήνες θα πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα, εξ ολοκλήρου στην Καστοριά, μιας νέας ιστορικής κινηματογραφικής παραγωγής με τίτλο «Πόντος» και με θέμα τη γενοκτονία των Ποντίων.
Δέκα χρόνια μετά την Ψυχή Βαθιά του Παντελή Βούλγαρη το 2009, μια νέα ταινία (υπερπαραγωγή για τα ελληνικά δεδομένα) θα υλοποιηθεί αποκλειστικά στα μέρη μας, εκτός από λίγες σκηνές που θα γυριστούν στην Κύπρο.
Πριν λίγες ημέρες βρέθηκαν στην περιοχή μας σκηνοθέτης, διευθυντής φωτογραφίας και παραγωγός, αναζητώντας  κατάλληλους χώρους και τοποθεσίες όπου θα γυριστούν οι σκηνές.
Οι υπεύθυνοι επιλογής ηθοποιών ήρθαν σε επαφή με συλλόγους της περιοχής, αναζητώντας άτομα που θα λάβουν μέρος είτε σε τρίτους ρόλους, είτε ως κομπάρσοι. Ειδικά για τους κομπάρσους θα χρειαστούν πάρα πολλοί, καθώς μεταξύ άλλων θα υπάρχει μία σκηνή διαδήλωσης με εκατοντάδες άτομα. Το φιλμ πέρα από τη δραματική ιστορία θα περιλαμβάνει και σκηνές μάχης με πεζούς και έφιππους στρατιώτες.
Η ταινία “Πόντος” αφηγείται τα γεγονότα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Όλα τα επιμέρους επεισόδια βασίζονται σε αληθινές, ιστορικά καταγεγραμμένες ιστορίες. Η αφήγηση της ιστορίας δε θα μένει στη φρίκη της περιόδου, αλλά θα περιέχει στιγμές ειρήνης και χαράς, τη ζωή που είχαν αυτοί οι άνθρωποι και τις καλές σχέσεις με όλες τις εθνότητες που ζούσαν στην Τουρκία, πριν η τουρκική πολιτική ηγεσία αποφασίσει να τους εξοντώσει.

Κεντρική ηρωίδα είναι η Άννα που χάνει τους γονείς και τα αδέλφια της από μια επίθεση Τούρκων στο χωριό της στον Πόντο. Η ίδια καταφέρνει να ξεφύγει και καταφεύγει σε μια φιλική οικογένεια που την περιθάλπει. Στο καινούργιο περιβάλλον προσπαθεί να συνέλθει, βρίσκει παρηγοριά στο ενδιαφέρον που της δείχνει ο Κώστας. Τα δύο παιδιά ερωτεύονται. Μέσα από τα μάτια δύο ερωτευμένων νέων, της Άννας και του Κώστα θα γίνουμε μάρτυρες των αληθινών γεγονότων της περιόδου.

Η σκηνοθεσία είναι του Παντελής Καλατζή, το σενάριο του Παναγιώτη Ιωσηφέλη, ιστορικός σύμβουλος ο Κωνσταντίνος Φωτιάδης, ενώ η μουσική επένδυση των αδελφών Τσαχουρίδη.

 

Back to top button