Ένα μονοθέσιο Formula στην Καστοριά (φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΤΕΙ Καστοριάς η παρουσίαση του μονοθέσιου Formula που κατασκεύασε η TEIWM racing team.
Ο «Δαίδαλος 76«, όπως ονόμασαν οι φοιτητές τη μονοθέσια φόρμουλα (ο αριθμός αντιστοιχεί στο έτος ίδρυσης του ΤΕΙ) κατασκευάστηκε με σκληρή δουλειά, με τη συμμετοχή φοιτητών από το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, υπό την επίβλεψη του επίκουρου καθηγητή του τμήματος Σάββα Δουβαρτιζίδη.

Η TEIWM racing team είναι μία φοιτητική ομάδα 30 μελών που έχει στόχο την έρευνα, μελέτη και κατασκευή ενός αγωνιστικού μονοθέσιου τύπου Formula. Στόχος της ομάδας είναι να κατασκευάσει ένα μηχανοκίνητο αμάξι βάσει κανονισμών από διεθνείς διαγωνισμούς. Η TEIWM έχει συμμετάσχει ήδη δύο φορές στον διαγωνισμό της Ιταλίας το καλοκαίρι του 2017-18 συναγωνιζόμενη μεγάλα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο. Έδρα της το ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας στην Κοζάνη όντας και το μοναδικό που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο με φοιτητές διαφόρων τμημάτων.

 

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.