ΚαστοριάΚοζάνη

Καστοριά – Συνταγή: Μπιτζιροτό

Η Ελεάννα Βλαχοπούλου μας φτιάχνει μπιτζιροτό, ένα γλυκό από την ιδιαίτερη πατρίδα της την Δαμασκηνιά

 20 μεγάλα κομμάτια
1,5 ώρα

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό ζάχαρη
24 κουτάλια σούπας αλεύρι
8 ποτήρια νερό
μισό ποτήρι του κρασιού σπορέλαιο + λίγο για το ταψί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω σε μπολ το αλεύρι και προσθέτω 4 ποτήρια κρύο νερό. Ανακατεύω με τον αυγοδάρτη να γίνει χυλός και στην συνέχεια το περνάω από το σουρωτήρι ώστε να μην υπάρχει σβόλος αλευριού.Σε κατσαρόλα ρίχνω την ζάχαρη για να γίνει καραμέλα.
Αφού πάρει χρώμα χρυσαφί-καφέ, προσθέτω με μεγάλη προσοχή και ενώ το έχω απομακρύνει από το μάτι της κουζίνας, τα υπόλοιπα 4 ποτήρια νερό, αλλά ζεστό αυτή τη φορά.
Το επαναφέρω στη φωτιά για να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.. Κατόπιν ρίχνω το λιωμένο αλεύρι και το λάδι και ανακατεύω ώσπου να πήξει και να κοχλάζει.
Λαδώνω ένα ταψί και ψήνω στους 180 για περίπου 1 ώρα.

erasitexnies.blogspot.com

Back to top button