Καστοριά

Ο εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στην Καστοριά (φωτογραφίες)

Τη μνήμη των Αγίων και θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού και της μητρός αυτών Θεοδότης, εόρτασε και πανηγύρισε χθες Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018, η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν η Ιερά Μονή των Αγίων Αναργύρων Μελισσοτόπου Καστοριάς, όπου τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, και τη συμμετοχή του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Ευλογίου Παπαδημητρίου και άλλων Ιερέων της Μητροπόλεως.

Παράλληλα, η τοπική Εκκλησία της Καστοριάς, τιμά και εορτάζει τον Οσιομάρτυρα Ιάκωβο τον εκ Καστορίας και τους μαθητές αυτού Διάκονο Ιάκωβο και Μοναχό Διονύσιο. Ο επίσημος εορτασμός του Αγίου Ιακώβου καθιερώθηκε και πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στους Αγίους Αναργύρους και στις τρεις συζυγίες των Αγίων Αναργύρων που τιμά και εορτάζει η Εκκλησία μας.

Ευχήθηκε δε στον καθένα ξεχωριστά να έχουν φίλους στη ζωή τους, τους φίλους του Χριστού, δηλαδή τους Αγίους της Εκκλησίας μας, και να στέκονται φύλακες και οδηγοί στην πορεία τους.

imkastorias.gr

 

 

Back to top button