Καστοριά – Συνταγή: Μπαστουνάκια τυριού (φωτογραφίες)

https://4.bp.blogspot.com/-4LUv0svCK40/WDrW7jc9SvI/AAAAAAAAIRk/jLS3yCI30WgMwlPVQD15ibXcoYKzshDXgCLcB/s1600/IMG_0194.JPG

Ένα ορεξάτο ασκέρι στο σπίτι σήμερα, και οπωσδήποτε πρέπει να φτιάξουμε κάτι διαφορετικό. Και τι γίνεται όταν το ντουλάπι και το ψυγείο έχει μόνο ό,τι υπάρχει συνήθως και όχι κάτι διαφορετικό; Ε, φτιάχνουμε κάτι διαφορετικό με αυτά που έχουμε! Τόσο απλά. Έτσι, φτιάξαμε μπαστουνάκια τυριού. Δεν έχουν καμία σχέση με τυροπιτάκια, ακόμα κι αν έχουν τα ίδια υλικά. Και φαγώθηκαν πριν καν καλά- καλά κρυώσουν. Δείτε τα και φτιάξτε τα. Πανεύκολα είναι.
Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτας
1 κούπα τριμμένο τυρί ρεγκάτο
1/2 κούπα τριμμένο τυρί γκούντα καπνιστό
1 ασπράδι αυγού
-παπαρουνόσορος για το στόλισμα-
Οδηγίες:
Αυτά είναι όλα τα υλικά μας.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 οC.

https://2.bp.blogspot.com/-TqHlfAKG_hw/WDrUF1SUNqI/AAAAAAAAIQ4/yU9j5tJezQ0aDewR59EwRXeUQv7H4sIRgCLcB/s1600/IMG_0183.JPG

Ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάστη καλά.

https://3.bp.blogspot.com/-P7ORbxkz8UQ/WDrUBjiK8PI/AAAAAAAAIQ0/BUMpaA9humsl5OEYvkzw7aQw9LVZJCz2gCLcB/s1600/IMG_0184.JPG
Απλώνουμε τα τυριά στη μισή ζύμη κατά μήκος.

https://1.bp.blogspot.com/-QuXAcR_X7SA/WDrUSWuuQzI/AAAAAAAAIQ8/y2dVQ9bhoIYd-KizLT8YBk4Vy2yNr6n9wCLcB/s1600/IMG_0186.JPG

Καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη.

https://1.bp.blogspot.com/-zcdWXzwq6Mg/WDrVaL40klI/AAAAAAAAIRI/DLUAxGtpVAsUul2OcDt28R-fVlY9nBdgACLcB/s1600/IMG_0187.JPG

Κόβουμε λωρίδες πάχους 2cm και πιάνουμε τις 2 άκρες και τις στριφογυρίζουμε.

https://2.bp.blogspot.com/-EvBoK7xnpCY/WDrVew27aPI/AAAAAAAAIRM/IzIRSQKvomwAuDvJ73W9uQpGJo-3nA4FQCLcB/s1600/IMG_0188.JPG

Βάζουμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και απλώνουμε χτυπημένο ασπράδι.

https://3.bp.blogspot.com/-sqCvxuWfzfY/WDrVtnZXVVI/AAAAAAAAIRQ/TXnnTrTXcTMe3sM4eX05-F9zmztmM_ZKwCLcB/s1600/IMG_0189.JPG

Πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο.

https://2.bp.blogspot.com/-BwLT4z6B0RE/WDrW1B5_tlI/AAAAAAAAIRc/UQVVvGjt9-QARE3j8lZS4rUrlmBN-ozlQCLcB/s1600/IMG_0190.JPG

Ψήνουμε περίπου 20′ να ροδίσουν.

https://2.bp.blogspot.com/-JuE7whW-ZDs/WDrW7q-D9XI/AAAAAAAAIRg/AiDK1X70POM2heFLsqeWcoC3r6SLH2xpgCLcB/s1600/IMG_0193.JPG

Αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε. Είναι το ίδιο νόστιμα ζεστά και κρύα. Αν προλάβουν να κρυώσουν.

https://4.bp.blogspot.com/-4LUv0svCK40/WDrW7jc9SvI/AAAAAAAAIRk/jLS3yCI30WgMwlPVQD15ibXcoYKzshDXgCLcB/s1600/IMG_0194.JPG

Η επιτυχία όπως βλέπετε είναι εγγυημένη φίλοι μου. Τα τραγανά μπαστουνάκια είναι απίθανα!
-Φυσικά και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο τυρί που λιώνει έχουμε στο ψυγείο μας. Και ο παπαρουνόσπορος προαιρετικός. Μπορούμε απλώς να πασπαλίσουμε λίγο απ’ το τυρί, αν δεν υπάρχει στο ντουλάπι μας.
  Μαρία Παπαϊωάννου

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.