Κόσμος

Lonely Planet: Οι καλύτερες πόλεις για το 2019 δεν είναι αυτές που περίμενες

Πόλεις γεμάτες χρώματα, από σχεδόν όλες τις ηπείρους του κόσμου, σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις μέσα από αυτό το απολαυστικό top 10, που θα σε κάνει να θες να ετοιμάσεις βαλίτσες τώρα.

Μιας και η καινούρια χρονιά πλησιάζει, ήρθε η ώρα για τους ταξιδιώτες να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους και να ακολουθήσουν τις προτάσεις του κορυφαίου ταξιδιωτικού οδηγού.

Για 14η χρονιά, οι συντάκτες και οι συνεργάτες του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού οδηγού στον κόσμο Lonely Planet κλήθηκαν να επιλέξουν τις κορυφαίες πόλεις που με βάση την κουλτούρα, την ομορφιά, τις εκδηλώσεις, της κουζίνας και της αρχιτεκτονικής τους, αξίζουν εκτός από την προσοχή μας και μία τουλάχιστον επίσκεψη τους επόμενους δώδεκα μήνες…

Πολλοί από τους προορισμούς που βρίσκονται στη λίστα προκύπτουν από τις τάσεις σε τομείς πέραν του τουρισμού, όπως το ντιζάιν και η αρχιτεκτονική ή η τεχνολογία.

Στην κορυφή της λίστας βρέθηκε η πρωτεύουσα της Δανίας, η Κοπεγχάγη, η οποία θεωρείται κι από τις πιο χαρούμενες πόλεις για να ζει κανείς. Πέρα από το άγαλμα της Μικρής Γοργόνας, αξίζει να βρεθείτε και στην περιοχή Nyhavn, όπου θα δείτε γραφικά, χρωματιστά κτίρια, ενώ έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε μία βαρκάδα στα κανάλια της.

Ιδού οι λοιπόν οι κορυφαίοι προορισμοί για το 2019:

10. Μεκνές, Μαρόκο

9. Ζαντάρ, Κροατία

8. Σιάτλ, ΗΠΑ

7. Ντακάρ, Σενεγάλη

6. Πόλη του Μεξικού, Μεξικό

5. Κατμαντού, Νεπάλ

4. Μαϊάμι, ΗΠΑ

3. Νόβι Σαντ, Σερβία

2. Σενζέν, Κίνα

1. Κοπεγχάγη, Δανία

 

tvxs.gr

Back to top button