Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Κέικ ινδοκάρυδο

Κέικ ινδοκάρυδο από την Ελεάννα Βλαχοπούλου

ΥΛΙΚΑ:

400 γρ αλέυρι (φαρίν απ)
250 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
200 γρ ζάχαρη άχνη
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
6 αυγά
320 γρ ινδοκάρυδο
350 γρ γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και σε ένα δεύτερο βάζουμε το μαλακό βούτυρο και τα δύο είδη της ζάχαρης και τα χτυπάω με το μίξερ μέχρι να ενωθούν και να ασπρίσουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτω ένα ένα τα αυγά και ρίχνω 300 γρ ινδοκάρυδο (τα 20 γρ τα κρατάω για να πασπαλίσω την φόρμα).προσθέτω και το γάλα και χτυπάω περίπου 2 λεπτά ακόμη. Με μία σπάτουλα ενσωματώνω στο μείγμα μου το αλεύρι .Βουτυρώνω και ρίχνω το ινδοκάρυδο στην φόρμα μου και κατόπιν το μείγμα του κέικ. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 με 50 λεπτα. Αφήνω να κρυώσει, πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω..
Καλή επιτυχία…..

erasitexnies.blogspot.com 

 

Back to top button