Κόσμος

Έτσι έπεσε νεκρός ο Κωνσταντίνος Κατσίφας – Όλα όσα είπαν οι αλβανικές αρχές στον Έλληνα αξιωματικό

– Λεπτό προς λεπτό περιέγραψε ο αρχηγός της Αλβανικής αστυνομίας τα όσα έγιναν στις 28 Οκτωβρίου με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο Κωνσταντίνος Κατσίφας – Το κλιμάκιο της ΕΛΑΣ ενημερώθηκε για την επιχείρηση αλλά δεν τους δόθηκε πρόσβαση στην δικογραφία – Οργή Καμμένου για την μη απόδοση της σορού στους συγγενείς – Μίλησε για προσβολή νεκρού

Λεπτό προς λεπτό την επιχείρηση της αλβανικής αστυνομίας την 28η Οκτωβρίου μέχρι την ώρα που ο 35χρονος ομογενής Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεφτε νεκρός  περιέγραψαν οι αλβανοί αξιωματικοί στον Έλληνα αξιωματικό επικεφαλής κλιμακίου που μετέβη στα Τίρανα προκειμένου να ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες της επιχείρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που είπαν οι Αλβανοί αξιωματικοί είναι ότι το περιστατικό δεν προκλήθηκε για την ελληνική σημαία αλλά ότι ο Κατσίφας άρχισε να πυροβολεί στον αέρα. Όπως είπαν οι Αλβανοί δέχτηκαν τηλεφωνήματα από κατοίκους της περιοχής ότι κάτι περίεργο συνέβαινε. Αρχικά, όπως είπαν πήγε η αστυνομία της περιοχής αλλά όταν εξαφανίστηκε ο 35χρονος ομογενής κλήθηκαν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.

Οι ειδικές δυνάμεις τότε διαπίστωσαν, σύμφωνα πάντα με την αλβανική πλευρά, ότο ο Κατσίφας είχε κατευθυνθεί προς το ύψωμα και προσπάθησαν να τον σταματήσουν. Όμως ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών και ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός φέροντας δυο σφαίρες στον θώρακα που προκάλεσαν διαμπερή τραύματα. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Έλληνας αξιωματικός μπόρεσε να δει την δικογραφία αλλά δεν του επετράπη να πάρει αντίγραφο, δηλαδή την είδε επί τόπου.

Ο αρχηγός της Αλβανικής αστυνομίας υποστήριξε ότι όλα έγιναν με βάση το νόμο. Στο ερώτημα από την ελληνική πλευρά τι θα γίνει με την σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα και αν θα δοθεί και πότε στους συγγενείς τονίστηκε ότι δεν είναι αρμοδιότητα των αστυνομικών αλλά του εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι σήμερα ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, δήλωσε ότι η μη επιστροφή της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα συνιστά προσβολή νεκρού.

newsit.gr

Back to top button