Καστοριά

Από τη Δευτέρα η Καστοριά κόβει το τσιγάρο

Έπειτα από την ενημέρωση,τις επαναλαμβανόμενες συστάσεις από τις υπηρεσίες ελέγχου, την προτροπή των περισσοτέρων μελών μας και σεβόμενοι την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης,επιθυμούμε να προστατεύσουμε τις επιχειρήσεις μας,από τα δυσβάστακτα πρόστιμα που έχουν ως επακόλουθο και την ανάκληση των αδειών.Αποφασίζουμε λοιπόν,την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου,από την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου.
-Σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας…
-Σεβόμαστε τον συνάδελφο μας…
•Σύλλογος καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Καστοριάς.

 

 

4 Comments

 1. Καλό ακούγεται και ήδη ισχύει στα αντίστοιχα καταστήματα της Κοζάνης.
  Περιμένω να το δω να εφαρμόζεται και πρακτικά, διότι εδώ ισχύει και το “έλα μωρέ που θα χάσω τον πελάτη”, καθώς και ο γενικότερος ωχαδερφισμός της εποχής του τύπου “γουστάρω να καπνίζω και λογαριασμό δε δίνω”….

 2. Αυτό το θέμα έχει κουράσει, ενώ θα μπορούσε να είναι τόσο απλό.
  Προσωπικά είμαι καπνιστής και πιστεύω ότι όλοι πρέπει να έχουν την ελευθερία τους, καπνιστές η μη καπνιστές, και να μην τους την στερεί κανένας.
  Από την άλλη πλευρά, οι μη καπνιστές έχουν κι αυτοί δίκιο, γιατί δεν αντέχουν την μυρωδιά του καπνού και δεν θέλουν να είναι παθητικοί καπνιστές.
  Οι καταστηματάρχες έχουν κι αυτοί δίκιο, γιατί εφαρμόζοντας τον νόμο, από την μία πλευρά κινδυνεύουν να βρεθούν σε μία “δυσάρεστη μοναξιά” με λιγότερους από τους μισούς πελάτες από τους ελάχιστους που είχαν μέχρι χθες, και από την άλλη πλευρά αν δεν εφαρμόσουν τον νόμο κινδυνεύουν με βαριά πρόστιμα.

  Όλοι λοιπόν έχουν δίκιο κι ως εδώ όλα καλά.

  Όμως στην…”υποανάπτυκτη” Γερμανία ο νόμος εφαρμόζεται με κάποιες προυποθέσεις και σε κάποιες όχι, αφήνοντας μέρος της επιλογής στους καταστηματάρχες.
  Στην…υποανάπτυκτη Δανία υπάρχουν μπαρ-εστιατόρια με ειδική άδεια καπνιστών, τα οποία πληρώνουν ψηλότερο φόρο από τα άλλα. Είναι κι αυτό όμως μία επιλογή.
  Στη…υποανάπτυκτη Αυστρία, έχει αρθεί ο αντικαπνιστικός νόμος και είναι καθαρά στην επιλογή του κάθε καταστηματάρχη.

  Στην Ελλάδα όμως της… ανάπτυξης, της καταπολέμησης της ανεργίας μέσω προσλήψεων στο Δημόσιο και της εξόδου από τα μνημόνια, όπου έχουν λυθεί όλα μας τα προβλήματα, βρήκαμε θέμα να ασχολούμαστε και να χάνουμε χρόνο με κάτι επουσιώδες και να αφήνουμε πίσω θέματα που πραγματικά μας καίνε.

 3. That’s Fantastic! It’s about time! Smoking is hazardous! for all, especially the ones breathing the fumes. Not smoking in restaurants and closed areas works well in other countries, CONGRATULATIONS! to Kastoria who abides by the law.

Back to top button