Ελλάδα

Κατερίνα Γιαννακοπούλου: “Κάνω την πιο υπέροχη δουλειά του κόσμου”

Μπορεί μία δουλειά να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο; Και πότε ακριβώς γίνεται κάτι μεγαλύτερο από μία απασχόληση; Η απάντηση είναι όταν αγαπάς κάτι πραγματικά. Γιατί τότε είναι που μαθαίνεις να ξεπερνάς κάθε εμπόδιο που παρουσιάζεται στο δρόμο σου.

Η δουλειά της Κατερίνας Γιαννακοπούλου, ειδικής παιδαγωγού και προέδρου του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», είναι απαιτητική και γεμάτη ευθύνες. Οι δυσκολίες είναι απλώς μέρος της καθημερινότητάς της.

Εδώ και πολλά χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο της ειδικής αγωγής βοηθώντας παιδιά με αυτισμό ή νοητική υστέρηση.

Από το 1996 όταν και ίδρυσε και τυπικά τον «ΑΛΜΑ», μέχρι και σήμερα έχει βοηθήσει περισσότερα από 2.000 παιδιά και οικογένειες.

Και όλα αυτά μέσα σ’ ένα περιβάλλον που δεν ευνοεί και δεν υποστηρίζει όσο θα έπρεπε αυτούς τους ανθρώπους.

Η ίδια, όμως, δεν πτοείται απ’ ότι συμβαίνει γύρω της και πιστεύει στ’ αλήθεια πως κάνει την πιο υπέροχη δουλειά του κόσμου. Αληθινή «ευλογία» όπως συνηθίζει να λέει.

«Γιατί υπηρετώ αγγέλους, έτσι λέω τα παιδιά μου, και γιατί το να αλλάζεις τη ζωή κάποιου, να την κάνεις λίγο καλύτερη προσθέτει αξία στη δική σου ζωή» ομολογεί.

Τις περισσότερες φορές αυτή η ανταμοιβή της είναι αρκετή. Υπάρχουν, φυσικά, και μέρες που δεν νιώθει καλά.

Ακόμα και τότε, όμως, ξέρει ότι πρέπει να βρίσκεται δίπλα σ’ αυτά τα παιδιά γιατί δεν έχουν κανέναν άλλον. Είναι, όμως, από τους ανθρώπους που έχουν μάθει να προσφέρουν ξεπερνώντας τον πόνο. Έτσι, όταν δεν τα καταφέρνει, αναζητά μία δυνατή λύση για να μπορέσει να συνεχίσει.

https://youtu.be/gJcgT9Zj6cI

amea-care.gr

 

 

Back to top button