Ελλάδα

Βόμβα ΕΦΚΑ για τα αναδρομικά στις συντάξεις του Δημοσίου! Ποιοι παίρνουν ως 25.000 ευρώ

Με ένα έγγραφο – βόμβα ο ΕΦΚΑ ζητά να μάθει από τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσο Πετρόπουλο, εάν θα προχωρήσει στην πληρωμή. Οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου φέρνουν τα πάνω, κάτω για τα αναδρομικά στις συντάξεις συνταξιούχων του Δημοσίου.

Οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα αναδρομικά στις συντάξεις του Δημοσίου “δένουν” τα χέρια των ταμείων. Όπως αποκαλύπτεται με ένα έγγραφο – βόμβα του ΕΦΚΑ το ταμείο ετοιμάζεται να επιστρέψει σε εκατοντάδες δικαιούχους τα ποσά που διεκδικούν και που φτάνουν ως και τις 25.000 ευρώ ανά άτομο.

Από το ίδιο έγγραφο ωστόσο αναδεικνύεται και ποιο είναι το κλειδί για τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους.

Με βάση το ενημερωτικό του ΕΦΚΑ προς των υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης η υπηρεσία είναι σε συνεργασία με τη Γ.Γ. Πληροφορικών Συστημάτων για την υλοποίηση-εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων που αφορούν γιατρούς του ΕΣΥ και μέλη ΔΕΠ. Για την αναπροσαρμογή των μηχανογραφικών εφαρμογών… Για την καταβολή δηλαδή αναδρομικών, βάσει των αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Πρόκειται για αποφάσεις που δικαιώνουν 550 συνταξιούχους γιατρούς του ΕΣΥ και Πανεπιστημιακούς για επιστροφές αναδρομικών ύψους 13,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Τι φαίνεται όμως από το έγγραφο αυτό. Το Ταμείο, ως οφείλει βάσει της απόφασης, είναι έτοιμο να στείλει το ποσό των αναδρομικών που αντιστοιχεί σε κάθε έναν από τους συνταξιούχους στην Γ.Γ. Πληροφορικών Συστημάτων έτσι ώστε να γίνει συμψηφισμός του με τυχόν οφειλές, κατά την πάγια τακτική της εφορίας.
Όμως ενώ το Ταμείο φαίνεται να δέχεται την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ζητά να μάθει από τον υπουργό αν υπάρχει βούληση για την εφαρμογή των αποφάσεων…

Με άλλα λόγια όλα καταλήγουν σε πολιτική απόφαση και η κυβέρνηση και δια των δηλώσεων Πετρόπουλου, καθώς το κόστος είναι μεγάλο, δεν φαίνεται διατεθειμένη να προχωρήσει στις πληρωμές των αναδρομικών.

newsit.gr

Back to top button