Καστοριά – Συνταγή: Κυδώνια ψητά (φωτογραφίες)

https://4.bp.blogspot.com/-8m2P2Xl9KHI/WB5WySxRF5I/AAAAAAAAIQY/Sp0IinIGZQ8L-YgKrmuL9BP-W5wqcjG8QCLcB/s1600/20161105_232044.jpg

Νοέμβρης μπήκε και χαιρόμαστε την κάθε στιγμή του φθινοπώρου. Και ως γνήσιοι Έλληνες την χαρά και την ευχαρίστηση τη συνοδεύει πάντα καλό φαγητό ή γλυκό. Και σήμερα κάναμε γλυκό. Με το σήμα κατατεθέν του φθινοπώρου, το κυδώνι. Φορτωμένες οι κυδωνιές, με μυρωδάτους καρπούς. Πως να μην τους απολαύσουμε; Έτσι λοιπόν, με την πρώτη ευκαιρία που αποκτήσαμε αυτά τα κατακίτρινα φρούτα, και τα ψήσαμε! Με λίγη προσπάθεια, φτιάξαμε ένα γλυκό παμπάλαιο, αλλά πεντανόστιμο. Και στις μέρες μας καλά κρατεί. Όμως ας αφήσουμε τα λόγια και ας το απολαύσουμε:

Υλικά:
5 μεγάλα κυδώνια
750γρ ζάχαρη
3 βανίλιες
1 ξύλο κανέλα
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
νερό όσο πάρει

Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Εδώ εγώ διπλασίασα τη συνταγή φυσικά.

https://2.bp.blogspot.com/-_dZN_4iSBNg/WB5Wk4ORNZI/AAAAAAAAIQQ/7uIw4RQw7Q8wiAv355_1gBVjgdV0KanaACLcB/s1600/20161105_204938.jpg

Πλένουμε καλά τα κυδώνια και τα τρίβουμε να φύγουν τα χνούδια τους. Δεν τα καθαρίζουμε. Κόβουμε στα 4 κομμάτια και καθαρίζουμε από τα σπόρια τους.

https://3.bp.blogspot.com/-b02fFEwCg5Y/WB5WlaSxgjI/AAAAAAAAIQU/0RT50B2YygQ8gyZMCC5BwGQb0sO_OxOJACLcB/s1600/20161105_205846.jpg

Τα τοποθετούμε ανάποδα σε ταψί, δηλαδή το κομμένο μέρος κάτω, πλάι- πλάι. Ρίχνουμε νερό τόσο όσο να καλύψει το ταψί ως τη μέση. Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

https://2.bp.blogspot.com/-e5-LCQ1DiXE/WB5WkI-upAI/AAAAAAAAIQM/9iPk4dljKH83SxlBD9cpwnpqqFj5vR3KgCLcB/s1600/20161105_211252.jpg

Ψήνουμε 1 1/2 – 2 ώρες, ώσπου να μαλακώσουν, να ροδίσουν και να πήξει το σιρόπι. Αν δούμε ότι «αρπάζουν» χωρίς να μαλακώσουν, καλύπτουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ώσπου να ψηθούν όπως πρέπει.

https://2.bp.blogspot.com/-F6rX5YE_92s/WB5WzMBstsI/AAAAAAAAIQc/s3gvWWrUTPYQOUO5BE6yIFfLwV3L09VQwCLcB/s1600/20161105_231741.jpg

Καλή μας όρεξη φίλοι μου!

https://4.bp.blogspot.com/-8m2P2Xl9KHI/WB5WySxRF5I/AAAAAAAAIQY/Sp0IinIGZQ8L-YgKrmuL9BP-W5wqcjG8QCLcB/s1600/20161105_232044.jpg

Πολύ καλή και εύκολη συνταγή φίλοι μου. Φτιάξτε την, θα με θυμηθείτε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.