Υλικά:
5 μεγάλα κυδώνια
750γρ ζάχαρη
3 βανίλιες
1 ξύλο κανέλα
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
νερό όσο πάρει
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Εδώ εγώ διπλασίασα τη συνταγή φυσικά.

Πλένουμε καλά τα κυδώνια και τα τρίβουμε να φύγουν τα χνούδια τους. Δεν τα καθαρίζουμε. Κόβουμε στα 4 κομμάτια και καθαρίζουμε από τα σπόρια τους.

Τα τοποθετούμε ανάποδα σε ταψί, δηλαδή το κομμένο μέρος κάτω, πλάι- πλάι. Ρίχνουμε νερό τόσο όσο να καλύψει το ταψί ως τη μέση. Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Ψήνουμε 1 1/2 – 2 ώρες, ώσπου να μαλακώσουν, να ροδίσουν και να πήξει το σιρόπι. Αν δούμε ότι “αρπάζουν” χωρίς να μαλακώσουν, καλύπτουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ώσπου να ψηθούν όπως πρέπει.

Καλή μας όρεξη φίλοι μου!
Πολύ καλή και εύκολη συνταγή φίλοι μου. Φτιάξτε την, θα με θυμηθείτε.