Πτι φουρ της Μαρίας
ΥΛΙΚΑ:
10 κρόκους αβγών
2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού άχνη
1 φλιτζάνι του τσαγιού καλαμποκέλαιο
1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο αγελαδινό ή Βιτάμ
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
2 βανίλιες
Αλεύρι όσο πάρει
Τα ψήνω στους 180c βαθ. στον αέρα 15΄λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάω καλά στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη ,προσθέτω ένα- ένα τους κρόκους, σιγά- σιγά το καλαμποκέλαιο, το γάλα, σόδα άχνη, βανίλιες και αλεύρι όσο πάρει, [με το χέρι ανακατεύω το αλεύρι] η ζύμη δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτή.
Τα πλάθω σε στρόγγυλο μέγεθος με το χέρι ή με το κορνέ, τα βάζω στο ταψί όπου έχω στρώσει λαδόκολλα και τα ψήνω.
Αφού κρυώσουν, βάζω μαρμελάδα στο ένα μπισκοτάκι και το κλείνω με άλλο μπισκοτάκι από πάνω.
Τα γευστικότατα πτι φουρ μας είναι έτοιμα για κέρασμα ..
Μπορείς να βάλεις και Μερέντα.
Καλή σας επιτυχία
Μαρία
ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Για τον Θεό, δεν έχει σημασία ποιος είσαι: ένας μοναχός ή ένας λαϊκός. Το κύριο πράγμα είναι η επιθυμία για τον Θεό. Αυτός ο άνθρωπος επιθυμεί να σωθεί. Το μοναστικό θα ζητηθεί να είναι μοναστικό και ο λαϊκός θα είναι κοσμικός.
ΑΓΙΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ Ο ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ