Πρωτότυπο, πολύχρωμο ζελέ από την Ελεάννα Βλαχοπούλου
ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
2 φακελάκια ζελέ ανανά
700 γρ γιαούρτι στραγγιστό
350 ml νερό ζεστό
ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΒΑΚΙΑ
2 φακελάκια ζελέ κεράσι
1 φακελάκι ζελέ ανανά
χρώματα ζαχαροπλαστικής (μπλέ και κίτρινο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για τα κυβάκια στρώνω 3 πυρέξ με διάφανη μεμβράνη.Για το κόκκινο ζελέ φτιάχνω κανονικά το ζελέ κεράσι(ενα νεροπότηρο κρύο νερό και ένα ζεστό)και το βάζω στο ψυγείο να παγώσει.Για το μπλέ ζελέ,ετοιμάζω το δεύτερο φακελάκι ζελέ κεράσι και προσθέτω 2 με 3 σταγόνεσ μπλέ χρώμα ζαχαροπλάστικης(ανάλογα με το πόσο σκούρο ή ανοιχτό θέλω να γίνει).Για το πράσινο ζελέ,ετοιμάζω το ζελέ ανανά και προσθέτω 3 σταγόνες κίτρινου χρώματος και 2 μπλέ για να πετύχω την απόχρωση που προτιμώ.Αφήνω τα ζελέ στο ψυγείο για ένα βράδυ.Την επομένη χαράσσω κυβάκια στα ζελε και τα ξεφορμάρω πολύ εύκολα τραβώντας απλά την μεμβράνη.
Για την βάση ρίχνω σε μπόλ τα 2 φακελάκια ζελέ ανανά και τα διαλύω στα 350 ml ζεστό νερό.Προσθέτω το γιαούρτι και ανακατεύω με αυγοδάρτη μέχρι να πετύχω ενιαία υφή και το αφήνω στο ψυγείο για 20 λεπτά περίπου.Μέσα στο μείγμα ζελέ- γιαουρτιού, ρίχνω και ανακατεύω τα κυβάκια και το αδειάζω στην φόρμα που θέλω να σερβίρω ( προσοχή και σε αυτή την φόρμα στρώνω μεμβράνη για να ξεφορμάρω εύκολα).Το βάζω στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ