Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΚοζάνη

“Απών” ο περιφερειάρχης από την επέτειο απελευθέρωσης της Καστοριάς

Πολλά σχόλια και ερωτηματικά προκάλεσε το πρωί της Κυριακής στην Καστοριά η εκ νέου (είχαν προηγηθεί και άλλες, στη Δυτική Μακεδονία) απουσία του Θόδωρου Καρυπίδη από τις επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό, με τοπικά πολιτικά, αυτοδιοικητικά στελέχη, δημοσιογράφους, αλλά και πολίτες να εκφράζουν την απορία τους για τη συγκεκριμένη επιλογή του περιφερειάρχη.

Για πρώτη φορά στη μέχρι σήμερα θητεία του ο κ. Καρυπίδης επέλεξε να μη δώσει το «παρών» διαδοχικά ούτε στην επέτειο της Πτολεμαΐδας, ούτε της Σιάτιστας, ούτε της Φλώρινας, αλλά ούτε και της Καστοριάς και, μάλιστα, σε μια προεκλογική χρονιά!

Και, επειδή…σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να αποτελεί σύμπτωση, προφανώς η απουσία του περιφερειάρχη οφείλεται και σε συγκεκριμένες αιτίες.

Είτε στο φόβο και στην ανησυχία για πιθανές αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του, λόγω του Σκοπιανού, είτε, πάλι, στον προβληματισμό του για τις..όχι ιδανικές σχέσεις του με κάποιους εκ των νυν «χωρικών» αντιπεριφερειαρχών, όπως είναι οι Σωτήρης Αδαμόπουλος και Ευάγγελος Σημανδράκος.

Είτε πάλι (στην Καστοριά) υπήρχε η εκτίμηση πως η εκεί παρουσία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη θα επισκίαζε, κατά κάποιο τρόπο, όλες τις υπόλοιπες παρουσίες, όπως εκείνης του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.

Σε κάθε περίπτωση η απουσία του Θ. Καρυπίδη και από την Καστοριά συνιστά πολιτικό γεγονός, άξιο αναφοράς για τη συνέχεια ενός μακρού προεκλογικού αγώνα…

 kozanimedia.gr 

 

One Comment

Back to top button