Υλικά:
κέικ:
6 αυγά
1 1/4 κούπα σπορέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
1 βανίλια
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 κουταλάκι σόδα μαγειρικής
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια κανέλα
1 κούπα σταφιδες
1 κούπα κοπανισμένα καρύδια
3 κούπες ψιλοτριμμένο καρότο
γλάσο:
240γρ τυρί κρέμα
1 βανίλια
2 κούπες ζάχαρη άχνη
1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Οδηγίες:
Στη συνταγή έχω πολλαπλασιάσει τη δόση για μεγαλύτερο ταψί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C στις αντιστάσεις πάνω- κάτω. Στρώνουμε με λαδόχαρτο ένα ταψί 32νο.
Βάζουμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και το λάδι και τα χτυπάμε καλά στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ να πήξουν και ν’ αφτατέψουν.
Προσθέτουμε το αλάτι, βανίλια, αλεύρι, σόδα και κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρότα.
Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά. Απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε 40′- 50′, δοκιμάζοντας αν έχει ψηθεί. Βγάζουμε το κέικ στη σχάρα να κρυώσει τελείως.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το γλάσο. Βάζουμε στο μίξερ το τυρί, το βούτυρο, τη βανίλια και τη ζάχαρη, και χτυπάμε καλά να γίνουν όλα μία λεία κρέμα.
Μόλις κρυώσει το κέικ, απλώνουμε το γλάσο και βάζουμε στο ψυγείο.
Εξαιρετικότατο!
Καλή απόλαυση φίλοι μου!