ΑθλητικάευρωπηΚόσμος

UΕFA: Στην αντεπίθεση με ένα νέο Champions League

Η UΕFA προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την ιδέα της ευρωπαϊκής Super League, με ένα νέο Champions League. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, εργάζεται, προκειμένου να καταλήξει στην καλύτερη δυνατή στρατηγική, για να σταματήσει την δημιουργία της νέας διοργάνωσης, που απειλεί να υποβαθμίσει τα δικά της τουρνουά.

Μία από τις ιδέες που εξετάζονται, είναι η διεξαγωγή ευρωπαϊκών αγώνων το Σαββατοκύριακο, αφήνοντας  τις ημέρες στην μέση της εβδομάδας για τα εθνικά πρωταθλήματα, όπως αποκαλύπτει η ισπανική εφημερίδα As.

Ήδη οι ευρωπαϊκές λίγκες, έχουν εγκρίνει ένα σχέδιο που θέτει τα όρια διαπραγμάτευσης με την UEFA για τις διοργανώσεις και το ημερολόγιο από το 2021 μέχρι το 2024.

Υπάρχουν δύο θεμελιώδη σημεία στα οποία δίνουν μεγάλη σημασία οι ευρωπαικές λίγκες. Να μην γίνει δεκτή καμία απόκλιση από το Σαββατοκύριακο και να μην γίνει αύξηση του χάσματος μεταξύ των εσόδων που προέρχονται από το Champions League και το Europa League. Απαιτήσεις που η UEFA φαίνεται πρόθυμη να κάνει αποδεκτές.

Για να ευχαριστήσει τους κορυφαίους συλλόγους, η UEFA θα μπορούσε να επανεξετάσει τα έσοδα για το Champions League ακόμη περισσότερο προς τα πάνω, μετά την μεταρρύθμιση που εισήγαγε κατά την τρέχουσα περίοδο, με μεγαλύτερη προσοχή στις ιστορικές ομάδες με την εισαγωγή της ιστορικής κατάταξης ως παράγοντα διανομής των πριμ.

ΑΠΕ

Back to top button