Η “Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού” στο Κτήμα Στεργίου (φωτογραφίες)

Η Ένωση οινοπαραγωγών “Οίνοι Βορείου Ελλάδος” συμμετείχε φέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά στην “Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού” με το δίκτυο επισκέψιμων οινοποιείων “Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος”, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Είκοσι επισκέψιμα οινοποιεία από τις διαδρομές του κρασιού του οινοτουριστικού δικτύου “Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος”, ήταν ανοιχτά και υποδέχθηκαν τους πολυάριθμους επισκέπτες, μαζί με εκατοντάδες άλλα οινοποιεία στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Το δίκτυο των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» χωρίζεται σε οκτώ διαφορετικές οινικές διαδρομές. Οι υπόλοιπες επτά είναι η Διαδρομή του Κρασιού των θεών του Ολύμπου, η Διαδρομή του Κρασιού της Ηπείρου, η Διαδρομή του Κρασιού των Λιμνών, η Διαδρομή του Κρασιού της Νάουσας, η Διαδρομή του Κρασιού Πέλλας-Γουμένισσας, η Διαδρομή του Κρασιού της Θεσσαλονίκης και η Διαδρομή του Κρασιού της Χαλκιδικής.

Στη Διαδρομή του «Κρασιού των Λιμνών» ανοιχτό στο κοινό ήταν το οινοποιείο «Κτήμα Στεργίου» στη Μεταμόρφωση, το μοναδικό που συμμετέχει από το νομό Καστοριάς, το οποίο και υποδέχθηκε δεκάδες φίλους του κρασιού, κάθε ηλικίας, τους οποίους και ξενάγησε  στις σύγχρονες εγκαταστάσεις, τους ενημέρωσαν για τη διαδικασία παραγωγής, προφέροντάς τους φυσικά, να δοκιμάσουν κρασιά νέων και παλαιότερων σοδειών.

 sentranews.gr

 

 

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.