Καστοριά – Συνταγή: Τρίγωνα Πανοράματος

Τρίγωνα Πανοράματος από την Ελεάννα Βλαχοπούλου

ΥΛΙΚΑ
μισό κιλό φύλλο κρούστας
1 πακέτο βιταμ(σε χαρτί)
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής για μιλφείγ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
2 κουτ.σούπας γλυκόζη
λιγο χυμό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας και το βουτυρώνουμε καλά. Το διπλώνουμε στην μέση με φορά από δεξιά προς αριστερά (έτσι όπως το κοιτάμε) και βουτυρώνουμε ξανά. Στην συνέχεια το ξαναδιπλώνουμε (πάλι προς τα δεξιά)έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια μακρόστενη λωρίδα.Την βουτυρώνουμε και την τυλίγουμε από κάτω προς τα πάνω έτσι ώστε να δημιουργηθεί τριγωνάκι (αρχίζω από τη γωνιά, μια δεξιά, μια αριστερά). Τα βουτυρώνω και πάλι και ψήνω σε λαδόκολλα στους 220 μέχρι να φουσκώσουν και έπειτα κατεβάζω στους 200 για να ροδίσουν. Βράζω τα υλικά για το σιρόπι και βουτάμε τα τρίγωνα στο καυτο σιρόπι για 1 λεπτο περίπου αφού πρώτα έχω ‘σκάψει’ το εσωτερικό τους με ένα μαχαιράκι.Ετοιμάζω και την κρέμα και γεμίζω τα τριγωνάκια με κορνέ..

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 erasitexnies.blogspot.com