Καστοριά

Καστοριά: Η ευχή της έφηβης Αλεξάνδρας προς τη διαβητική θεία της Αγνή Κανδύλη

Παγκόσμια μέρα διαβήτη και είναι αφιερωμένη στις οικογένειες των διαβητικών. Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη λιγότερο από 25% των οικογενειών διαβητικών έχουν πρόσβαση σε προγράμματα εκπαίδευσης για τη διαχείριση της νόσου, παρ’ ότι τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν πως η συμβολή της οικογένειας είναι καθοριστική για την πρόγνωση και τη συνολική ποιότητα ζωής των ασθενών.
Αν υπάρχει διαβητικός ασθενής στην οικογένεια, όλα τα υπόλοιπα μέλη θα πρέπει να ξέρουν τις βασικές πτυχές της ασθένειας και να είναι ενήμερα για το πώς αντιμετωπίζονται έκτακτες καταστάσεις και πώς προλαμβάνονται οι επιπλοκές. Αντί άλλων πληροφοριών ευχών η οτιδήποτε άλλο, δημοσιεύουμε την ευχή της έφηβης Αλεξάνδρας Μαντζούκη προς την διαβητική θεία της και περιφερειακή σύμβουλος  Αγνή Κανδύλη-Μυκωνιάτη

“Θέλω σήμερα, να θυμηθείς τότε που μικρούλα ακόμη σου είχα χαρίσει εκείνο το μικρό playmobil να σε προσέχει! Θέλω να θυμηθείς που σου έδινα φιλάκια κάθε φορά που έκανες τις ενέσεις σου και σου χαμογελούσα..!
Γιατί εγώ Θεία μου, όλα αυτά τα χρόνια σε βλέπω να αγωνίζεσαι σκληρά να κερδίσεις αυτά που πολλοί θεωρούν αυτονόητα. Εσύ όμως Θεία μου, αποφάσισες και έκανες το Διαβήτη σου φίλο και συνοδοιπόρο. Έγινε το φως στις επιλογές σου και η δύναμη στις δυσκολίες σου. Και έγινες εργατική και ακούραστη.
Παγκόσμια ημέρα διαβήτη η 14η Νοεμβρίου. Για την οικογένεια μας, άλλη μια μέρα δουλειάς!
Θα έρθουν και αλλά Θεία μου κι εσύ θα τα καταφέρεις..
Σ’αγαπώ ζαχαρένια Θεία μου!»

vetonews.gr

 

 

 

 

 

Back to top button