ΕκδηλώσειςΚαστοριάΚοζάνη

H αδελφοποίηση του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας με το μουσικό σχολείο της Ουγγαρίας (φωτογραφίες – βίντεο)

Με πρωτοβουλία του Πρέσβη της Ουγγαρίας στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η αδελφοποίηση του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου» με το Μουσικό Σχολείο Kodaly του Kecskemet της Ουγγαρίας.

Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο σχολείων πραγματοποιήθηκε επίσκεψη αντιπροσωπείας καθηγητών και μαθητών του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας στην Ουγγαρία από τις 15  Οκτωβρίου 2018 έως τις 19 Οκτωβρίου 2018. Ακολούθησε η επίσκεψη του Μουσικού σχολείου Kecskemet της Ουγγαρίας στη Σιάτιστα από τις 7 Νοεμβρίου 2018 έως 11 τις Νοεμβρίου 2018. Η ουγγρική αντιπροσωπεία φιλοξενήθηκε σε ξενοδοχεία της Σιάτιστας και σε οικογένειες μαθητών. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Σιάτιστα έγιναν κοινές σχολικές δραστηριότητες και επισκέψεις σε αξιοθέατα της Σιάτιστας, της Καστοριάς και στα Μετέωρα. Οι κοινές δράσεις έκλεισαν το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 με μία εξαιρετική εκδήλωση στο πολιτιστικό κέντρο «Άρης και Λίλιαν Βουδούρη»

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε πολυφωνικά τραγούδια της Ηπείρου από μαθητές της Γ΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας, παρουσίαση του χορωδιακού συνόλου του Σχολείου Iskola Kodaly του Kecskemet της Ουγγαρίας, σύμπραξη της ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας με το χορωδιακό σύνολο του Σχολείου Iskola Kodaly και αφιέρωμα στην επίσκεψη του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας στην Ουγγαρία.

Ακολούθησε η παρουσίαση της χορευτικής ομάδας του σχολείου Iskola Kodaly με καταπληκτικούς χορούς της Ουγγαρίας. Η εκδήλωση τελείωσε με την επίδοση αναμνηστικών και κοινή φωτογράφηση των δύο σχολείων.

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά το Δήμο Βοΐου και το Μεγάλο Ευεργέτη του σχολείου κ. Παπανικολάου οι οποίοι ανέλαβαν το κόστος της φιλοξενίας της Ουγγρικής αντιπροσωπείας. Ευχαριστεί επίσης το συντονιστή της αδελφοποίησης, υποδιευθυντή του σχολείου κ. Θεοδωρόπουλο, τους καθηγητές κ. Τρίκου, κ. Ζορπίδη, κ. Μέτσιο, κ. Μπαλαμάτση και κ.  Βαρελά οι οποίοι συμμετείχαν στις κοινές δράσεις των δύο σχολείων και την κ. Σεκουλοπούλου η οποία, κατά τη διάρκεια της παραμονής της Ουγγρικής αντιπροσωπείας βοήθησε στην επικοινωνία των δύο σχολείων καθώς γνωρίζει την Ουγγρική γλώσσα.

https://www.youtube.com/watch?v=-5cOT1gsIcg

orizontespress.gr

 

One Comment

  1. Οι παρακάτω μαθητές από την Καστοριά είναι μέλη της Ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας:
    Βλάχος Άγις (άλτο σαξόφωνο), Γκόγκης Ανάργυρος (κρουστά), Κώττας Γεώργιος (τρομπέτα), Κώττας Κωνσταντίνος (τρομπέτα), Νασιοπούλου Αναστασία (ακορντεόν), Παπασταύρος Αντώνιος (βιολί), Παραρά Δέσποινα (φλάουτο).

Back to top button