Ιεραρχία: “Είστε ψεύτης”! Οι “πολεμικοί” διάλογοι μεταξύ των Μητροπολιτών!

– Μεγάλη ένταση επικράτησε στην Ιεραρχία, όπου συζητήθηκε η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου για τις σχέσεις κράτους – Εκκλησίας – Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, κατηγόρησε τον Αρχιεπίσκοπο ότι παραβίασε την… 9η εντολή και αποχώρησε! – “Σε μένα που το ράσο έχει κολλήσει πάνω μου και είμαι ένα με την εκκλησία, σε μένα θα πουν ότι την πρόδωσα;” έλεγε ο κ. Ιερώνυμος – Όλοι οι διάλογοι της έντασης και το χρονικό με βίντεο και φωτογραφίες

Από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, 16.11.2018, το newsit.gr σας είχε ενημερώσει πως τα πράγματα στην συνεδρίαση στην Ιεραρχία δεν πήγαιναν… ακριβώς καλά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εμφανίστηκε με ξεκάθαρη διάθεση να υπερασπιστεί την συμφωνία που έχει κάνει με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τις σχέσεις κράτους – Εκκλησίας. Ωστόσο βρήκε… τοίχο με τους Μητροπολίτες να αντιδρούν στην συμφωνία και να ξεκαθαρίζουν πως δεν προτίθενται να δεχθούν το να μην είναι οι ιερείς δημόσιοι υπάλληλοι.

Η συνεδρίαση κράτησε έξι ολόκληρες ώρες και στο τέλος βγήκαν… λιγότεροι από όσοι είχαν μπει. Κι αυτό διότι κατά την διάρκειά της έγιναν δύο “ηχηρές” αποχωρήσεις Μητροπολιτών, συγκεκριμένα της Μεσσηνίας και της Καισαριανής.

Η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου για την συμφωνία έγινε δεκτή, εκτός όμως από το κομμάτι της μισθοδοσίας των κληρικών. Για την ακρίβεια η Ιεραρχία δεν δέχθηκε καμία αλλαγή στο ισχύον καθεστώς, με την συμφωνία να μοιάζει να βρίσκεται πια στον αέρα!

Η ένταση “χτύπησε” αρκετές φορές… κόκκινο, με τους διαλόγους που βλέπουν το “φως” της δημοσιότητας μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN να είναι ενδεικτικοί.

Χαμός στην Ιεραρχία!

“Εάν περάσει αυτή η συμφωνία Μακαριότατε δεν θα μπορείτε να κυκλοφορήσετε στην χώρα. Θα υπάρχουν παντού αντιδράσεις“, είπε στον κ. Ιερώνυμο ο..

Η συνέχεια στο newsit.gr