Το μυστηριώδες «Δάσος των Τρολ» στη Σουηδία (βίντεο)

Τα στρεβλωμένα δέντρα του Trollskogen ή «Δάσους των Τρολ» είναι ηλικίας έως και 200 χρόνων

και μοιάζουν σαν να τους έχουν κάνει μάγια. Οι ισχυροί άνεμοι της Βαλτικής έχουν γονατίσει τα καλυμμένα με λειχήνες πεύκα, ενώ ανάμεσά τους είναι σκόρπιες γιγάντιες βελανιδιές.

Συναντά κανείς το απόκοσμο τοπίο στο νοτιοανατολικό άκρο της σουηδικής νήσου Έλαντ, ανάμεσα στη Βαλτική στα ανατολικά και τον προστατευμένο όρμο Γκρανκουλαβίκεν στα δυτικά.

Λες και το μυστήριο του δάσους δεν είναι αρκετό, ανάμεσα στα δέντρα απαντά κανείς ταφικές στήλες από πέτρα ή πέτρινους κύκλους αλλά και τα ερείπια οχυρώσεων του 15ου αιώνα, όταν στην περιοχή υπήρχε μεγάλη ναυτική βάση. Στην ακτή φαίνεται και το κουφάρι ενός καραβιού που είχε εξοκείλει εκεί το 1926.

Στο Trollskogen φτάνει κανείς με δικό του μέσο. Στην είσοδο της Προστατευόμενης Περιοχής υπάρχει πάρκινγκ και Naturum (κέντρο έκθεσης της χλωρίδας και πανίδας του «Δάσους των Τρολ»). Το μεγαλύτερο μονοπάτι, μήκους περίπου τεσσεράμισι χιλιομέτρων, είναι ο καλύτερος τρόπος για να συναντήσει τα «τρολ» ο επισκέπτης

ΑΠΕ

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.