ΑθλητικάΚαστοριά

“Χορεύοντας” στο χιονόνερο ο ΓΠΟ Καστοριάς 2-0 τον Αγροτικό Αστέρα Ευόσμου (ρεπορτάζ)

Κάτω από πολύ άσχημες καιρικά συνθήκες με αρκετό κρύο,  συνεχές χιονόνερο και σε ένα βαρύ γήπεδο, τα κορίτσια της Καστοριάς πέτυχαν νέα και μάλιστα πολύ σημαντική νίκη, επικρατώντας με το καθαρόσκορ 2-0 της έμπειρης στην κατηγορία και πολύ καλής ομάδας του Αγρ. Αστέρα Ευόσμου.
Τα κορίτσια του Χρήστου Καλύβα «χορεύοντας» στο χιονόνερο και στο βαρύ γήπεδο, έβγαλαν πάθος, ψυχή και δύναμη και με καθαρό μυαλό, κατάφεραν σημειώνοντας από ένα γκολ σε κάθε  ημίχρονο να σημειώσουν τη δεύτερη νίκη εντός έδρας, επί ενός αξιόμαχου και έμπειρου αντιπάλου, σκορπώντας αισιοδοξία για τη συνέχεια.
Στο παιχνίδι παρά τις άσχημες καιρικές και γηπεδικές συνθήκες, κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες – κυρίως στον χώρο του κέντρου – και ήταν αμφίρροπο και μοιρασμένο στο μεγαλύτερο διάστημα με αρκετές χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν.


Η ομάδα του Ευόσμου ξεκίνησε πιο δυναμικά στο παιχνίδι και προειδοποίησε δύο φορές την εστία της Δημητριάδου στο 8’ και στο 19’ με το δοκάρι.
Κόντρα στη ροή του αγώνα ο ΓΠΟ Καστοριάς, αντέδρασε χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με την Τάσιου στο 20’, ενώ στο 25’ η «ρουκέτα» της Καστοριάς Νικόλ Τζιάρα με ασύλληπτο σε εκτέλεση φάουλ, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην γκολκήπερ Ριζοπούλου,  ανοίγοντας τον δρόμο για την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της ομάδας της.

Στο β’ ημίχρονο οι φιλοξενούμενες προσπάθησαν να αντιδράσουν χάνοντας μία καλή ευκαρία στο 52’, ωστόσο, όμως στο τελευταίο ημίωρο η Καστοριά ανέβασε στροφές αναζητώντας ένα ακόμη τέρμα. Μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 έχασε η Τάσιου στο 67’ και η Τζιάρα στο 70’ ενώ στο 72’ η Καστοριά ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή της Τζιάρα.

Η ασφυκτική πίεση της Καστοριάς καρποφόρησε στο75’ με την «χρυσή» αλλαγή στο 71’ της Αλεξάνδρας Τσιούκρα σε φάση διαρκείας με κοντινό σουτ έδωσε… αέρα δύο τερμάτων διαμορφώνοντας μέσα σε αποθέωση το τελικό 2-0 από τους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στην κερκίδα δημιουργώντας πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.
Τέλος, στο 85’ η Καστοριά ζήτησε και νέο πέναλτι, αυτή τη φορά σε ανατροπή της Δρακάκης χωρίς, ωστόσο, να καταλογίσει η διαιτητής κ. Γάτσιου.


Διαιτητές : Γάτσιου, Πανυτσίδου, Μπέλτσου (ΣΔ Κοζάνης).
ΓΠΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ : Δημητριάδου, Γκάνα (71’ Τσιούκρα), Γκόγκου, Λιούλια (88’ Σιδοπούλου), Τζανοπούλου, Μουρτσέκα (89’ Σιακά), Μάρκου, Τάσιου (82’Δρακάκη), Τζιάρα, Φασίδου.
ΑΓΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ : Ριζοπούλου, Κουρτίδου, Ταμβάκη, Μπίνια, Ναλμπάντη, Τερζοπούλου, Κουπετσίδου, Καλτσίδη (65’ Κώττη) , Βερβερίδου (46’ Χατζηνίκου), Κεχαγιά, Γάτσιου (80’ Πετροπούλου)

sentranews.gr 

 

Back to top button