ΑθλητικάΚαστοριά

Νίκος Καραγιάννης: «Είχαμε μέταλλο νικητή και κερδίσαμε»

Καραγιάννης στο Basketblog: «Είχαμε μέταλλο νικητή και κερδίσαμε»

Για τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Ιπποκράτη Κω, τη μέχρι τώρα πορεία της Καστοριάς και τους στόχους της για τη φετινή σεζόν μίλησε στο Basketblog.gr ο Νίκος Καραγιάννης

Η Καστοριά απέδρασε από την Κω με ένα σπουδαίο διπλό, επικρατώντας του τοπικού Ιπποκράτη με 79-72 και ξέχασε ουσιαστικά την εντός έδρας ήττα από τον Ηρακλή την προηγούμενη αγωνιστική.

Οι «γουναράδες» εντυπωσίασαν τόσο με το μπάσκετ που έπαιξαν, όσο κυρίως με την υπεροχή τους στο τελευταίο δεκάλεπτο, εκεί όπου με το επιμέρους 22-14 κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ και να πάρουν τη νίκη.

Ο φετινός «αρχιτέκτονας» της ομάδας, Νίκος Καραγιάννης, μιλώντας στο basketblog.gr αναφέρθηκε στους λόγους που χάρισαν τη νίκη στην ομάδα του, τους στόχους που έχουν τεθεί για τη φετινή σεζόν, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τη μέχρι τώρα εικόνα του πρωταθλήματος.

·        Πού πιστεύετε ότι κρίθηκε ο αγώνας και ήρθε η νίκη για την Καστοριά;

«Στην άμυνα μας κυρίως. Δουλέψαμε όλη αυτή τη βδομάδα που πέρασε πάνω στην αμυντική μας λειτουργία, αλλάξαμε κάποια πράγματα που είδαμε ότι είχαμε πρόβλημα και είχαμε χτες το απαιτούμενο αποτέλεσμα. Πιέσαμε περισσότερο τον αντίπαλο και τον αναγκάσαμε να κάνει πολλά λάθη, πήραμε τα απαραίτητα ριμπάουντ και γενικότερα μέσα από την αμυντική μας προσήλωση φτάσαμε στη νίκη».

·        Ποιο ήταν το στοιχείο που πιστεύετε ότι έφερε την ανατροπή στο φινάλε και σας έδωσε τη νίκη;

«Η Καστοριά φέτος έχει ένα ρόστερ με βάθος και εμπειρία. Καταφέραμε στο τελευταίο δεκάλεπτο να έχουμε επιμέρους σκορ 14-22 και βγάλαμε το «μέταλλο νικητή» που έπρεπε. Παράλληλα ήμασταν συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια της περιόδου και μπορέσαμε να ανατρέψουμε το σκορ και στο τέλος να πάρουμε τη νίκη».

·        Σας επηρέασε η κούραση του ταξιδιού με δεδομένη την απόσταση που είχατε να διανύσετε;

«Κοιτάξτε σίγουρα υπήρχε η δυσκολία της απόστασης και του ταξιδιού, αλλά όλα είναι θέμα μυαλού. Εμείς έχουμε δημιουργήσει φέτος ένα αξιόμαχο ρόστερ που θέλει να κερδίζει και να είναι συγκεντρωμένο στους αγώνες του, οπότε το τελευταίο πράγματα που θα μας απασχολούσε από τον αγώνα ήταν η ταλαιπωρία του ταξιδιού».

·        Τι μπορούμε να περιμένουμε φέτος από την Καστοριά;

«Η Καστοριά είναι μία καινούρια ομάδα, έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές και στο ρόστερ που διαφοροποιήθηκε κατά 90% αλλά και στον πάγκο της ομάδας. Προσπαθούμε να χτίσουμε χαρακτήρα και ακόμα και οι ήττες μας θέλουμε να έχουν διδακτικό χαρακτήρα. Φυσικά στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα, για την οποία θα είναι υπερήφανη η πόλη της Καστοριάς και θα μπορεί να έρχεται ο κόσμος να βλέπει την προσπάθεια μας στο γήπεδο».

·        Μετά από τους πρώτους έξι αγώνες της ομάδας, πιστεύετε ότι έχετε φτάσει στο επιθυμητό ποσοστό ετοιμότητας;

«Τη βδομάδα που πέρασε καταφέραμε για πρώτη φορά να προπονηθούμε όλοι μαζί. Όλο αυτό το διάστημα είχαμε απουσίες για διαφορετικούς λόγους από τους παίκτες, όμως αυτές τις μέρες ήμασταν πλήρεις και μπορέσαμε να δουλέψουμε όσα θέλαμε στο παρκέ. Έχουμε παιδιά με αθλητικά προσόντα, εμπειρία, που μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα και να το δείξουν στη συνέχεια και θα φανούν τα αποτελέσματα της προσπάθειας μας στα επόμενα παιχνίδια».

·        Ποια είναι η εικόνα που έχετε σχηματίσει για το πρωτάθλημα της Α2 στις 6 πρώτες αγωνιστικές;

«Είναι ένα ιδιαίτερα αμφίρροπο πρωτάθλημα, με δεδομένο άλλωστε ότι τα φαβορί ήδη έχουν κάνει μία ήττα. Σίγουρα υπάρχουν πολλές ομάδες, οι οποίες είναι ισοδύναμες μεταξύ τους, όμως αυτό που θα μετρήσει στο φινάλε είναι η δουλειά που κάνει κάθε ομάδα και πώς θα βγει αυτή στο παρκέ».

·        Τι θα θέλατε να πείτε στον κόσμο της ομάδας ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος;

«Ο κόσμος δίνει ιδιαίτερη βοήθεια στην ομάδα μας και το απέδειξε άλλωστε και στα προηγούμενα παιχνίδια. Θέλουμε τον κόσμο μας δίπλα μας, αρχής γενομένης από τον αγώνα με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων που είναι ιδιαίτερα κρίσιμος για εμάς. Από κει και πέρα υποσχόμαστε πως θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και θα δουλεύουμε καθημερινά για να φτάσουμε στο καλύτερο δυνατό επίπεδο και να παρουσιάσουμε το προφίλ που θέλουμε».

basketblog.gr

 

 

 

 

 

Back to top button