ΑθλητικάΕλλάδα

Παρέμβαση της UEFA για τους Ναζί στο Ελλάδα – Εσθονία! Κινδυνεύει με τιμωρία η Εθνική!

Έρευνα για τα γεγονότα με τους Ναζί στον αγώνα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Εσθονία για το Nations League ανακοίνωσε η UEFA.

Η UEFA ανακοίνωσε και επίσημα πως ο αρμόδιος για θέματα Δεοντολογίας και Πειθαρχικής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ξεκίνησε έρευνα για το πάρτι” των Ναζί στις κερκίδες του ΟΑΚΑ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: Ο Επιθεωρητής Δεοντολογίας και Πειθαρχικής της UEFA ορίστηκε να κάνει έρευνα για να δει τα περιστατικά που αναφέρθηκαν στο περιθώριο της αναμέτρησης της Ελλάδας με την Εσθονία στις 18 Νοεμβρίου του 2018.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ορατός είναι ο πλέον ο κίνδυνος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με τιμωρία της έδρας αλλά και χρηματικό πρόστιμο.

Οι νεοναζιστικές εικόνες ντροπής που αντικρίσαμε στο ΟΑΚΑ, κατά τη διάρκεια του Ελλάδα – Εσθονία, προκάλεσαν την κινητοποίηση του Γιώργου Βασιλειάδη και -τελικά- την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε σχετικά με την ανάρτηση του ναζιστικού συμβούλου “μαύρος ήλιος”, στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, στο ματς της Εθνικής Ελλάδας με την Εσθονία για το Nations League.

Την εντολή για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης.Για την υπόθεση απέστειλε αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου και στον αθλητικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου ο υφυπουργός Πολιτισμού κι Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Στο φάκελο που έστειλε ο κ. Βασιλειάδης στις εισαγγελικές Αρχές -ζητώντας τους να πράξουν τα «δέοντα»– περιλαμβάνονταν τα ρεπορτάζ με το σύνολο του οπτικοακουστικού υλικού από τις εικόνες των Ναζί στο γήπεδο.

Την έρευνα τόσο για την ανάρτηση του ναζιστικού συμβόλου όσο και για το κάψιμο της τουρκικής σημαίας που προηγήθηκε θα διενεργήσει το τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Εισαγγελίας .

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αδικήματα που εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο.

newsit.gr

Back to top button