ΚαστοριάΝεστόριοτελευταίες ειδήσεις

“BANDOGS”: Νέα ταινία γυρίστηκε στην Καστοριά (αποκλειστικό ρεπορτάζ)

Μόλις πριν λίγες εβδομάδες, αρχές Οκτωβρίου, γυρίστηκε στην Καστοριά η νέα ταινία μικρού μήκους, με τίτλο ‘BANDOGS’ 

Τα γυρίσματα ήταν κατά κύριο λόγο υπαίθρια, σε υπέροχες τοποθεσίες των νομών Καστοριάς και Φλώρινας, όπως η Αγία Άννα Νεστορίου, το Βίτσι, τα δάση της Περικοπής, η λίμνη Ζάζαρη, και ανάλογης ομορφιάς τοπία, που την περίοδο ειδικά του φθινοπώρου προσέφεραν εντυπωσιακά κινηματογραφικά χρώματα.

Την παραγωγή ανέλαβε η Άρτεμις Φραδέλου, με τη νεοσυσταθείσα Spying Art Productions, με έδρα την Καστοριά, που έγραψε και το σενάριο, και μαζί με το σκηνοθέτη Σπύρο Αθηναίου, γνωστό στο κοινό της Καστοριάς από τη συνεργασία του μόλις την περασμένη χειμερινή θεατρική σεζόν με το Σπασμένο Ρόδι για την παράσταση ‘Πάμε πάλι’, ανέλαβαν το απαιτητικό αυτό εγχείρημα της ολοκλήρωσης της ταινίας.

Το σενάριο βασίζεται σε σειρά μικρών διηγημάτων που αναμένεται να δημοσιευτεί και πραγματεύεται τη διαδρομή κάποιων αρκετά ιδιαίτερων πλασμάτων, που λέγονται bandogs, και αναλαμβάνουν στην ουσία να φέρουν έναν άνθρωπο σε επαφή με κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο που έχει πεθάνει, κάτι που κάθε bandog έχει το δικό του, μοναδικό τρόπο να το πετυχαίνει…

Τα ‘BANDOGS’ είναι πλέον έτοιμα να ξεκινήσουν τη διαδρομή τους στα σχετικά κινηματογραφικά φεστιβάλ, που ευχόμαστε να είναι όσο πιο επιτυχημένη γίνεται και αφού γίνει αυτό, θα είναι και στη διάθεση του κοινού, κάτι που εκτιμάται για τις αρχές του 2019!

Για την παραγωγή της ταινίας συνδυάστηκαν οι προσπάθειες και το έργο ανθρώπων από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και φυσικά από την Καστοριά.

Από Αθήνα: η εταιρεία Homo Ludens Productions (Σιδέρης Νανούδης, Θανάσης Τσάκωνας, Σταύρος Συμεωνίδης) ανέλαβαν τη διεύθυνση φωτογραφίας και το post-production, ενώ οι Γιάννης Πανέρης και Χρήστος Σακελλαρίου ασχολήθηκαν με την ηχογράφηση και το σχεδιασμό του ήχου και ο πρωταγωνιστής της ταινίας, ο ηθοποιός Γιώργος Ζώης.

Από Θεσσαλονίκη, ο σκηνοθέτης Σπύρος Αθηναίου με το βοηθό σκηνοθεσίας Στέφανο Γεωργιάδη, ενώ ο Διονύσης Θάνος ήταν ο ‘μάγος’ των special effects.

Από την Καστοριά, υπήρχαν συμμετοχές σε όλες τις πτυχές της δημιουργίας της ταινίας:

  • α’ ρόλος και σενάριο – παραγωγή, Άρτεμις Φραδέλου
  • ο βοηθός παραγωγής και β’ ρόλος, Μίλτος Μαλέας
  • η makeup artist, Κατερίνα Πισμίρη, που ανέλαβε και το special effects makeup που απαιτήθηκε για την ταινία
  • η hair stylist και βοηθητικός ρόλος, Στέλλα Γιουρούκη
  • ο βοηθητικός ρόλος και συνθέτης μουσικού κομματιού της ταινίας, Βαγγέλης Αναστασίου (με το καλλιτεχνικό όνομα TRAUM:A)
  • ο συνθέτης μουσικών κομματιών της ταινίας, Γιάννης Χατζηιωάννου (καλλιτεχνικά γνωστός ως King Midnight)
  • βοηθητικός ρόλος, ο Σεργκέι Ρίαμπτσουκ, δάσκαλος πολεμικών τεχνών στην Καστοριά
  • και σε λοιπούς βοηθητικούς ρόλους, οι Ελευθερία Πανταζή, Αγγελική Ματούση και η μικρούλα Ζησιάνα Κότα.

Στην ταινία συμμετείχαν και άλογα, με την πολύτιμη συνδρομή της Άρτεμις Ο.Ε., με έδρα το Σκλήθρο, της οικογένειας Βογλίδη, με την συνεχή παρουσία του εκπαιδευτή Σάκη Βογλίδη.

Σύντομα αναμένονται περισσότερες λεπτομέρειες για τα θρυλικά BANDOGS!

ΦΟΥΙΤ

Καστοριά: Στα γυρίσματα της ταινίας BANDOGS (φωτογραφίες)

 

 

 

Back to top button