Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Την απόταξη του Μιλτιάδη Τοκατλίδη αποφάσισε το Πειθαρχικό Συμβούλιο

Την απόταξη του Αργείτη υπολοχαγού Μιλτιάδη Τοκατλίδη από τον Ελληνικό Στρατό προτείνει το Πειθαρχικό Συμβούλιο (κατά πλειοψηφία με τρεις ψήφους έναντι δύο), το οποίο συνεδρίασε στις 24 Οκτωβρίου και εξέδωσε την απόφασή του την περασμένη Πέμπτη 22 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την απόφαση που έχει στην κατοχή της αποκλειστικά η sentra.com.gr ο στρατιωτικός πρέπει να αποταχθεί.

Ο υπολοχαγός Μιλτιάδης Τοκατλίδης πριν από περίπου 18 μήνες αρνήθηκε να υπηρετήσει ως συντονιστής σε δομή φιλοξενίας προσφύγων. Για το συμβάν αυτό πέρασε αρχικά από Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο του επέβαλε ποινή φυλάκισης.

Αργότερα συγκλήθηκε το διαρκές στρατοδικείο Θεσσαλονίκης στο οποίο αθωώθηκε, καθώς κρίθηκε ότι «η υπηρεσία την οποία αρνήθηκε δεν εμπίπτει σε αρμοδιότητές του».

Κατόπιν αυτού, και σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, διατάχθηκε άρση της ποινής που επέβαλε το Πειθαρχικό Συμβούλιο και σύγκλιση νέου Πειθαρχικού Συμβουλίου, το οποίο και όπως προαναφέραμε αποφάσισε την απόταξή του.

Κατά τις πληροφορίες μας, ο Αξιωματικός θα προσφύγει σε δεύτερο βαθμό με στόχο την αναίρεση αυτής της απόφασης.

sentra.com.gr

3 Comments

    1. Δεν καταλαβαίνω τι πάει να πει απαράδεκτη απόφαση. Είναι ένας πολίτης που τον πληρώνει ο ελληνικός λαός για να τον υπηρετεί. Αν χρειαστεί να υπηρετήσει την πατρίδα από άλλο πόστο να το κάνει, αντί να το χρεωθεί μια ΜΚΟ με τις επιδοτήσεις από τη φορολογία μας. Αν δε θέλει ας ακολουθήσει άλλη καριέρα.
      Επίσης προφανέστατα δε συμφωνώ με τα κέντρα κράτησης προσφύγων, αλλά είναι άλλη ιστορία. Θα μπορούσε κάλλιστα ο εν λόγω κύριος από τη θέση που βρίσκεται να δηλώσει την αντίθεσή του για τον πόλεμο στη Μ. Ανατολή, όπως και πολλοί άλλοι στρατιωτικοί αλλά δεν είχαν την ίδια ευαισθησία, παρά μόνο όταν τους ήρθαν οι επιπτώσεις στην πόρτα τους.

Back to top button