Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Περί καταλήψεων (του Βασίλη Κωνσταντίνου)

 

Αυτοί που μάθανε τα παιδιά να κάνουν καταλήψεις τώρα τους κακοφαίνεται γιατί δεν συμφωνούν μαζί τους! Και τα “τσουβαλιάζουν όλα” με απρεπείς χαρακτηρισμούς . Αν έκαναν καταλήψεις με δικά τους αριστερής αντίληψης αιτήματα θα ήταν η περήφανη νεολαία τώρα όμως που είναι αντίθετοι σε αυτά που πιστεύουν αυτοί είναι σκάρτη νεολαία.
Ας βρεθεί κάποιος από αυτούς που τα κατηγορούν κάθετα να παρουσιάσει κάποια αντίθεση σε οποιαδήποτε προηγούμενη κατάληψη, σοβαρή η όχι! Γιατί π.χ. μια κατάληψη που έχει αίτημα οι τυρόπιτες να είναι τρίγωνες δεν δικαιολογείται με τίποτα. Με τίποτα. κι όμως γινόταν;και είχαν τις ευλογίες των κομματικών νεολαιών.Καθόταν απέξω από το σχολείο και τα παρακινούσαν να κάνουν κατάληψη και να αγνοήσουν κάθε αντίθετη άποψη.
Γι αυτό: ουαί υμίν υποκριτές και αριστεροφαρισαίοι!
Προσωπικά για να το διευκρινίσω δεν ήμουν ούτε είμαι ποτέ υπέρ των καταλήψεων. Δεν με εκφράζει ο φανατισμός και οι ακραίες θέσεις και απόψεις.
Τα παιδιά θα πρέπει να μπορούν να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους να κάνουν συλλαλητήρια και πορείες να επιδίδουν ψηφίσματα στις αρχές αλλά τον χώρο του σχολείου δεν πρέπει να τον καταλαμβάνουν και να τον ελέγχουν αυτά.
Ο χώρος του σχολείου και η περιουσία του είναι δημόσιο αγαθό και δεν δικαιούται κανένας να τον διαχειρίζεται χωρίς να έχει αρμοδιότητα και χωρίς να έχει συγκεκριμένη ευθύνη.

 

 

3 Comments

  1. Από την αρχή λάθος όλος ο συλλογισμός όπως μας έχετε εξ άλλου συνηθίσει. Δηλαδή εσείς συμφωνειτε με το κεντρικό σύνθημα ..η δημοκρατία πούλησε την Μακεδονία ? Επίσης κάτι άλλο. Αυτοί που έκαναν καταλήψεις δεν έμαθαν στα παιδιά τους να κάνουν καταλήψεις για εθνικά θέματα. Κάποιοι που δεν έκαναν καταλήψεις ζήλεψαν την δόξα τους και τα παρακίνησαν .

  2. Επίσης κύριε της ΔΑΚΕ, είστε εκτός γραμμής. Ο αντιπρόεδρος είπε πως δεν είναι υπέρ των καταλήψεων γιατί από πίσω χασκογελάει η χρυσή αυγή. Κύριοι της ΔΑΚΕ πάρτε θέση γιατί θυμίζετε Μπαλτάκους σε περίεργες εποχές για τη χώρα. Όσο για τα παιδιά που κατέβηκαν, σίγουρα δεν είναι φασίστες, αλλά όταν φουντώνει ο φασισμός στα Βαλκάνια, σίγουρα τα 18χρονα ανεξαρτήτως πατρίδας θα δώσουν πρώτα το αίμα τους…κρίμα που δε σας το έμαθαν οι καθηγητές σας.

  3. Με ποια αριστερα συνθηματα έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια καταλήψεις; Αν είναι αριστερό να διεκδικείς παιδεία δωρεάν και καλύτερο σχολείο την ίδια ώρα που πληρώνεις ποσα φραγκα σε φροντιστήρια για να μπορέσεις να περάσεις τις πανελλήνιες, τότε καλά κάναν φιλαράκο όταν κάναν καταλήψεις με αυτά τα αριστερά(ας τα πούμε) αιτήματα.
    Τώρα η κατάληψη έγινε με αίτημα ΑΣΧΕΤΟ με τα σχολειά, με όλη τη σάπια κατάσταση που επικρατεί στη δευτεροβάθμια.
    Άρα φιλική συμβουλή πρόσεχε τι λες και τι γράφεις, γιατί τα διαβάζει κόσμος και επηρεάζεται από αυτά.
    Έχουμε 2018, ο ρατσισμός ανήκει στο παρελθόν. Ζούμε μαζί με σκοπιανούς εδώ και 1500 χρόνια, φτάνει πια με το δηλητήριο αυτού του μίσους.

Back to top button