Δυτική ΜακεδονίαΕκδηλώσειςΚαστοριά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Καστοριά το “1st Photography Seminar” επαγγελματιών φωτογράφων (φωτογραφίες)

1ο Workshop της Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων Κεντροδυτικής Μακεδονίας 

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το 1ο workshop της Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων Κεντροδυτικής Μακεδονίας στην πόλη της Καστοριάς, στο ξενοδοχείο Limneon hotel & spa.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν 56 συνάδελφοι που απόλαυσαν τόσο της ομιλίες όσο και την άψογη φιλοξενία.

Ο υποστηρικτής της εκδήλωσης, η εταιρία PROLAB, παρουσίασε τα προϊόντα της και τις καινοτόμες λύσεις στον τομέα της εκτύπωσης.

Το σεμινάριο ξεκίνησε, με τους Έκτορα Νικολάκης & Χριστίνα Ράφτη, παρουσιάζοντας την τεχνική φωτογράφησης και σκέψεις πάνω στην τελετή του γάμου. Ακουλούθησε συζήτηση και φωτογράφηση μοντέλων παρουσιάζοντας την επεξεργασία και την ολοκλήρωση των φωτογραφιών.

Το μεσημέρι οι συνάδελφοι στο εστιατόριο του ξενοδοχείου συζητώντας και ανταλλάζοντας άποψεις πάνω σε θέματα του κλάδου,

Μετά το γεύμα πήρε τον λόγο η δικηγόρος της ένωσης, Λίνα Μέλιου παρουσιάζοντας το θέμα που απασχολεί τον τομέα μας τον τελευταίο καιρό, το θέμα τον προσωπικών δικαιωμάτων GDPR, με πολύ ενδιαφέρον οι σύνεδροι παρακολούθησαν την παρουσίαση και ακολούθησαν ερωτήσεις.

Την τελευταία παρουσίαση έκανε ο γραμματέας της Ένωσης Γιάννης Ζιώρης παρουσιάζοντας τα λάθη που γίνονται στο web marketing και τι πρέπει να προσέξουμε σε όλους τους τομής προσέγγισης των πελατών.

Φυσικά μετά το κλείσιμο υπήρχε η καθιερωμένη φωτογραφία που έχουμε σε κάθε συγκέντρωση μας.

Μέσα στα πλαίσια της παρουσίας μας στην Καστοριά το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 επισκέφθηκαν μέλη της ένωσης από την περιοχή μαζί με τον πρόεδρο Δημητρη Κοντσιδης και τον Γραμματέα Γιάννη Ζιωρη τον μητροπολίτη Καστοριά Σεβασμιότατο Σεραφείμ και μίλησαν για την συνεργασία των φωτογράφων με την εκκλησία, όπως και τα προβλήματα που δημιουργούνται. Σε όλα τα θέματα υπήρχε απόλυτος σεβασμός και θετική άποψη από τις δυο πλευρές οι οποίες αντάλλαξαν δώρα και υποσχέθηκαν για την συνέχεια της πολύ καλής συνεργασίας.

Μια έκπληξη περίμενε όλους όσους ήταν στην εκδήλωση. Μετά το μεσημεριανό ο πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Κοντσίδης μαζί με την Πρόεδρο του Σωματείου Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας Ιωσηφίνα Σβανιά πήραν τον λόγο και παρουσίασαν την συνεργασία των δύο συλλόγων για την ολοκλήρωση ενός τριήμερου σεμιναρίου που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη 9 με 11 Φεβρουαρίου 2019 στον Ξενοδοχείο PORTO PALACE. Στο σεμινάριο θα υπάρχουν 10 ομιλητές που θα ασχοληθούν όχι μόνο με την τεχνική της φωτογραφίας αλλά και πολλά άλλα θέματα. Μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί σχετικό δελτίο τύπου με αναλυτικές πληροφορίες.

Back to top button