Καστοριά

Το πρώτο «όχι» στον Γιάννη Μπουτάρη από τον Καστοριανό υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Μάκη Κυριζίδη

Συνάντηση με τον Γιάννη Μπουτάρη είχε την Πέμπτη (29/11) ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος-προερχόμενος από τους κόλπους της ΝΔ- και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Μάκης Κυριζίδης στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών που ξεκίνησε ο πρώτος για να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου.

Του Τίμου Φακαλή
Ο Γιάννης Μπουτάρης επανέλαβε την πρότασή του να συγκροτηθεί ένα ευρύτερο, πολυσυλλεκτικό και προοδευτικό σχήμα μακριά από κομματικά χρίσματα και σκοπιμότητες, το οποίο θα κατέβει στις εκλογές με προοπτική νίκης.
«Πώς μπορεί να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ  θα κατεβάσουν  υποψήφιους και θα δώσουν χρίσμα; Και πώς θα κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι. Με αυτούς τους όρους δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο», απάντησε στον Γιάννη Μπουτάρη ο Μάκης Κυριζίδης, προτείνοντάς του να ξεκαθαρίσουν πρώτα όλες οι υποψηφιότητες για τον δήμο Θεσσαλονίκης και μετά τις γιορτές να δουν αν και πως μπορεί να υπάρξει κοινή πορεία.
Στο μεταξύ στις 18:00 της Παρασκευής, 30 Νοεμβρίου, συνεδριάζει η δημοτική παράταξη της «Πρωτοβουλίας» του Γιάννη Μπουτάρη, για να συζητήσει τις διαδικασίες που θα οδηγήσουν στον υποψήφιο που θα στηρίξει η παράταξη για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

ethnos.gr

Η ανάρτηση του Μάκη Κυριζίδη στο Facebook, για τη συνάντηση:

Συναντήθηκα με τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, όπου διατύπωσε την πρόταση του για μάζωξη όσων ενδιαφέρονται για να δημιουργηθεί κοινό μέτωπο.
Εξέφρασα την διαφωνία μου, καθώς θα πρέπει πρώτα να αποκρυσταλλωθούν οι υποψηφιότητες και μετά μπορούμε να βρεθούμε σχετικά με την δεοντολογία της προεκλογικής περιόδου και την επόμενη ημέρα της πόλης.
Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω κανέναν λόγο να συμμετέχω σε συζητήσεις με κομματικά μπλοκ ή ανθρώπους που δεν εκφράζουν σαφώς το αποτύπωμα που θέλουν να αφήσουν.
Συνεχίζουμε χωρίς παραπολιτικά, χωρίς άσκοπους διαξιφισμους, σκεφτόμαστε και δρούμε για την “Θεσσαλονίκη Θετικά”.

Back to top button