Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Καστοριά: Στα γυρίσματα της ταινίας BANDOGS (φωτογραφίες)

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το περιεχόμενο της ταινίας μικρού μήκους ‘BANDOGS’ που γυρίστηκε στην Καστοριά πριν από λίγες εβδομάδες, με νέο υλικό. Νέες αφίσες της ταινίας και φωτογραφίες από τα υπαίθρια γυρίσματα, με πραγματικά εντυπωσιακές εικόνες. Ωστόσο, αυτό που όλοι σίγουρα αναρωτιούνται, ειδικά βλέποντας τέτοια πλάνα, είναι τι ακριβώς είναι τα bandogs!

Σύμφωνα με το σενάριο …

«Πώς θα ήταν αν ο μύθος για το νεκρομαντείο της Αχερουσίας λίμνης επιζούσε μέχρι σήμερα; Αν υπήρχαν πλάσματα που ισχυρίζονται ότι μεσολαβούν για να επικοινωνήσουν οι ζωντανοί με τους νεκρούς τους, όπως άλλοτε οι ιερείς του νεκρομαντείου; Αν υπήρχαν, θα ήταν bandogs.

Είναι μοναχικοί τύποι, συνήθως ζουν στις ερημιές, άγνωστο ωστόσο ακριβώς πού. Ο καθένας ζει και δρα μόνος του, δεν κάνουν ομάδες. Δεν είναι ότι δεν συμπαθούν ο ένας τον άλλο, απλά δεν ασχολούνται με την ύπαρξη των ομοίων τους. Δεν τους προσφέρει κάτι, οπότε δεν τους αφορά. Όλοι κάνουν το ίδιο λειτούργημα. Δεν το αποκαλούν εργασία. Είναι λειτούργημα. Νιώθουν ότι προσφέρουν κάτι, κι ας μην μπορούν να καυχηθούν πουθενά γι αυτό, καθώς τόσο η διαδικασία και το μέρος, όσο και το αποτέλεσμα, μένει μυστικό. Δεν μπορούν να μιλήσουν γι αυτό που κάνουν και φυσικά εξασφαλίζουν να μη μιλήσει και κανείς από αυτούς που έχουν οδηγήσει στο παρελθόν. Το πώς το πετυχαίνει ο κάθε ένας από τους bandogs αυτό, είναι άγνωστο στους υπόλοιπους. Πάντως φαίνεται να έχει αποτέλεσμα, αφού κανείς δεν γνωρίζει λεπτομέρειες ή άνθρωπο που έφτασε μέχρι τέλους την προσπάθεια να επικοινωνήσει με δικούς του νεκρούς, ή με ποιον τρόπο το πέτυχε. Από την άλλη, αυτή είναι και η καλύτερη διαφήμιση για τους bandogs, αφού δεν μπορεί να βρεθεί ούτε ένας δυσαρεστημένος πελάτης τους…

Εκείνη είναι bandog. Έχει το απαραίτητο σκοτεινό παρελθόν που χρειάζεται για να είναι τέτοια, που συνοψίζεται σε μια μακάβρια ουλή στο πρόσωπο, και φαίνεται να καθόρισε την πορεία της. Κινείται με ένα άλογο, μιλά με λίγες κουβέντες και χωρίς να βιάζεται. Είναι σαν καθοδηγητής, κάτι περισσότερο από απλό bandog. Είναι σαν τη συνείδηση που έχει χάσει…

Εκείνος. Άνθρωπος της πόλης και της ταχύτητας σε όλα: συναισθήματα, ερωτήματα, συμπεράσματα. Βασανίζεται με απορίες και τύψεις μετά από την προσωπική τραγωδία που έζησε. Στρέφεται σ’ εκείνη νομίζοντας ότι θα πάρει αυτό που θέλει αρχικώς: να επικοινωνήσει με τη νεκρή γυναίκα και το παιδί του. Περιμένει να πάρει αυτό ακριβώς, αλλά η πορεία δίπλα της θα τον οδηγήσει σε πολύ περισσότερα από αυτό. Ή μήπως λιγότερα; Τι είναι αυτό που ζητούσε όταν ξεκινούσε να τη βρει, και τι αυτό που βρήκε τελικά;»

ΦΟΥΙΤ

Για τους συντελεστές και την παραγωγή της ταινίας δείτε ΕΔΩ

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας Γιώργος Ζώης και Άρτεμις Φραδέλου

Γιώργος Ζώης

“BANDOGS”: Νέα ταινία γυρίστηκε στην Καστοριά (αποκλειστικό ρεπορτάζ)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to top button