Κόσμος

Στη φυλακή θέλει ο Τραμπ τους Ομπάμα – Κλίντον!

Είναι πασίγνωστη η αδυναμία του Ντόναλντ Τραμπ για το Twitter, αλλά το χθεσινό του «τιτίβισμα» ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν δίστασε να επαναπροωθήσει ανάρτηση η οποία ζητούσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, τη φυλάκιση του Μπαράκ Ομπάμα, των Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον, του ειδικού ανακριτή για τη ρωσική υπόθεση Ρόμπερτ Μιούλερ και άλλων προσωπικοτήτων, καταλογίζοντάς τους «προδοσία» εις βάρος της χώρας τους.

«Τώρα που η δήθεν σύμπραξη (του επιτελείου Τραμπ) με τη Ρωσία αποδείχθηκε ψέμα, πότε θα αρχίσουν οι δίκες για προδοσία;» έγραφε το σχετικό tweet. Κάτω από αυτές τις οργισμένες λέξεις εμφανίζονταν τα πρόσωπα της υποτιθέμενης συνωμοσίας πίσω από τις μπάρες ενός εικονικού κελιού.

Την οργή του Αμερικανού προέδρου εναντίον του Μιούλερ ενίσχυσε κατά τα φαινόμενα η ανακοίνωση του γραφείου του ειδικού ανακριτή, σύμφωνα με την οποία ο πρώην διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, είχε παραβιάσει τους όρους συνεργασίας του με το FBI. Ο 69χρονος Μάναφορτ είχε κλείσει συμφωνία συνεργασίας με τους ανακριτές προκειμένου να πέσει στα μαλακά, δεδομένου ότι οι κατηγορίες που τον βαρύνουν για διάφορες υποθέσεις θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν στη φυλακή εφ’ όρου ζωής. Αρκετά μέσα ενημέρωσης πιθανολογούν ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα δώσει χάρη στον παλιό συνεργάτη του.

Εξάλλου, ο Μάναφορτ διέψευσε κατηγορηματικά τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που τον έφεραν να έχει συναντήσεις με τον Τζούλιαν Ασάντζ.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian είχε αναφέρει ότι ο Μάναφορτ συναντήθηκε κατ’ επανάληψιν με τον ιδρυτή της αποκαλυπτικής ιστοσελίδας WikiLeaks από το 2013 μέχρι την άνοιξη του 2016. Σύμφωνα με τον Guardian, οι συναντήσεις έγιναν στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου έχει καταφύγει ο Ασάντζ. Ωστόσο, ο Μάναφορτ, σε δελτίου Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα, χαρακτηρίζει «απολύτως ψευδές και εσκεμμένα δυσφημιστικό» το δημοσίευμα.

ΑΠΕ

Back to top button