Καστοριά – Συνταγή: Τονοσαλάτα (φωτογραφίες)

https://2.bp.blogspot.com/-qv7xwPL-L_8/Vyr4hHb-IvI/AAAAAAAAG_g/n13CtM0o6Po6Ce9rVDbPTeaaFcNpuA6gwCLcB/s1600/SAM_5616.JPG

Οι σαλάτες τα τελευταία χρόνια έχουν πάψει να είναι ανιαρές και να τρώμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια. Φτιάχνονται με διάφορους τρόπους ανάλογα με τη διάθεσή μας, ώστε να τρώγονται ευχάριστα. Στην πραγματικότητα, πολλές αποτελούν και ολοκληρωμένο γεύμα.
Μία τέτοια σαλάτα θα σας παρουσιάσω σήμερα. Είναι η τονοσαλάτα της massassoura, ου ουδεμία σχέση έχει με τις γνωστές που κυκλοφορούν με σάλτσες άσπρες, ροζ, μαγιονέζα, κλπ. Νομίζω ότι θα την απολαύσετε ιδιαίτερα, και ακόμη περισσότερο αν μείνει και στο ψυγείο, για να αναμιχθούν οι γεύσεις. Πολύ εύκολη, δείτε πως γίνεται:

Υλικά:
300 γρ τόνο κονσέρβα στραγγισμένο (δεν έχει σημασία αν είναι σε λάδι, ή άλμη)
1 κούπα κατεψυγμένο καλαμπόκι
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1/2 κούπα ελιές ψιλοκομμένες
1 ποτηράκι του κρασιού χυμό ντομάτας
2/3 κούπας ελαιόλαδο
1 κουτάλι μουστάρδα έτοιμη
χυμό από 1 λεμόνι
πιπέρι και αλάτι κατά βούληση
500γρ μακαρονάκι κοραλάκι, ή ο, τι άλλο μικρό μακαρόνι

Οδηγίες:
Αυτά είναι τα υλικά μας, φίλοι μου.

https://1.bp.blogspot.com/-rsnWWpD7ZdI/Vyr2YROrLlI/AAAAAAAAG_I/VbCrE0w2PT8Mdc7s8uMD8gX0hqpELjlSQCLcB/s1600/SAM_5610.JPG

βάζουμε το μακαρονάκι μας να βράσει και εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα:
Βράζουμε το καλαμπόκι περίπου 10′ να μαλακώσει. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάτουμε την πιπεριά.

https://4.bp.blogspot.com/-QQkSq1zdbRA/Vyr2XoD8sCI/AAAAAAAAG_E/O19ax24FtbYF1e30_G_2Q3ND5eaxn94CgCLcB/s1600/SAM_5611.JPG

Μόλις σοταριστεί, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας.

https://3.bp.blogspot.com/-E0b78C7p8m4/Vyr2RULe_WI/AAAAAAAAG_A/yv5o1zfWw3M7yhlhhfUOvjx1mW1dI7jcgCLcB/s1600/SAM_5612.JPG

Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τις ελιές και τον τόνο.

https://3.bp.blogspot.com/-eploRAr7jXM/Vyr30xpokzI/AAAAAAAAG_U/yHNlXCA-bdUlJw8vK7eZIMui0dJxnRv0gCLcB/s1600/SAM_5613.JPG

Προσθέτουμε και το καλαμπόκι.Σε χωριστό μπολάκι ανακατεύουμε το υπόλοιπο λάδι, τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε όλα μαζί στο μείγμα του τόνου.

https://2.bp.blogspot.com/-tXd8g3devkg/Vyr4FZMqmhI/AAAAAAAAG_c/Lk0900iSlLMSDNpDD1DwBb_SlrbojiREwCLcB/s1600/SAM_5614.JPG

Μόλις βράσουν τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και έτσι ζεστά όπως είναι, ανακατεύουμε με τον τόνο.Τραβούν αμέσως όλες τις γεύσεις.

https://3.bp.blogspot.com/-0eTziiUpvfE/Vyr3_JjgIGI/AAAAAAAAG_Y/bCeufe0UwwYcL_A61nCZ6VWsx4Vlt0CKwCLcB/s1600/SAM_5615.JPG

Διατηρούμε στο ψυγείο ως και 3 μέρες, αν περισσέψει και είναι το ίδιο νόστιμη.

https://2.bp.blogspot.com/-qv7xwPL-L_8/Vyr4hHb-IvI/AAAAAAAAG_g/n13CtM0o6Po6Ce9rVDbPTeaaFcNpuA6gwCLcB/s1600/SAM_5616.JPG

Όπως βλέπετε, πραγματικά είναι και για μεζέ, αλλά και πολύ ωραίο γεύμα.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!

 masasoura.blogspot.com

 

 

shares