Καστοριά – Συνταγή: Παραδοσιακά μελομακάρονα

Παραδοσιακά μελομακάρονα από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα

ΥΛΙΚΑ

Για το σιρόπι

  • 500 γρ. νερό
  • 700 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. μέλι
  • 2 στικ κανέλας
  • 5 ολόκληρα γαρίφαλα
  • 1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση

Για τα μελομακάρονα

Υλικά – μείγμα 1

  • 450 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 580 γρ. σπορέλαιο
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
  • 3 κ.γ. κανέλα καλής ποιότητας
  • 1 κ.γ σόδα μαγειρικής
  • 3 πορτοκάλια ξύσμα (προσοχή χωρίς το λευκό μέρος)

Υλικά – μείγμα 2

  • 1100 γρ. αλεύρι μαλακό (καλής ποιότητας)
  • 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

Υλικά για το σερβίρισμα

  • 600 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • μέλι θυμαρίσιο για το μέλωμα

Οδηγίες και tips στο kitchenvillage.gr