Παραδοσιακά μελομακάρονα από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
ΥΛΙΚΑ
Για το σιρόπι
- 500 γρ. νερό
- 700 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. μέλι
- 2 στικ κανέλας
- 5 ολόκληρα γαρίφαλα
- 1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
Για τα μελομακάρονα
Υλικά – μείγμα 1
- 450 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 580 γρ. σπορέλαιο
- 40 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
- 3 κ.γ. κανέλα καλής ποιότητας
- 1 κ.γ σόδα μαγειρικής
- 3 πορτοκάλια ξύσμα (προσοχή χωρίς το λευκό μέρος)
Υλικά – μείγμα 2
- 1100 γρ. αλεύρι μαλακό (καλής ποιότητας)
- 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
Υλικά για το σερβίρισμα
- 600 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
- μέλι θυμαρίσιο για το μέλωμα
Οδηγίες και tips στο kitchenvillage.gr