Καστοριά

Φωταγωγήθηκε η Μητροπόλεως

Κορυφώνεται ο εορταστικός στολισμός της Καστοριάς και φυσικά δε θα μπορούσε να λείψει η γιορτινή παρέμβαση στην κεντρικότερη οδό της πόλης!

Η Οδός Μητροπόλεως «έλαμψε” σήμερα το απόγευμα με το άναμμα των γνώριμων διακοσμητικών αλυσίδων, που επιστρατεύονται σε κάθε επίσημη και γιορτινή περίσταση.

Ο χρόνος στην περιοχή έχει σταματήσει δεκαετίες πίσω, ακόμα και στο κομμάτι του στολισμού, καθώς τα φώτα αυτά πρωτοτοποθετήθηκαν πολλά χρόνια πριν…Έκτοτε καμία πρωτοτυπία, καμία αλλαγή, καμία διάθεση για ανανέωση!

Κάποιοι θυμόμαστε μέχρι και ηχητικές εγκαταστάσεις στις κολόνες της ΔΕΗ που «έπαιζαν” χριστουγεννιάτικες μελωδίες σε επανάληψη, δημιουργώντας μία χαρούμενη ατμόσφαιρα, τη δεκαετία του 90! Πλέον τέτοιες παρεμβάσεις φαντάζουν περιττές καθώς η κίνηση πεζών και αυτοκινήτων έχει μειωθεί κατακόρυφα, ενώ οι τουρίστες δεν πλησιάζουν ούτε από περιέργεια…

Φέτος περιμένουμε ακόμη το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Ομόνοια -σε δύο εβδομάδες από σήμερα- για να έρθει όλη η Χριστουγεννιάτικη αύρα στο ιστορικό κέντρο της πόλης…

Χ.Κ.

aboutkastoria.gr

 

 

Back to top button