ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Οι Απολλωνιαδίτες της Καστοριάς στο “13ο Αντάμωμα των Απανταχού Απολλωνιαδιτών” (φωτογραφίες)

Όλοι οι Σύλλογοι Απολλωνιαδιτών της Ελλάδας και οι φίλοι αυτών συγκεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο Φιλίππειον, στο Σειχ Σου στη Θεσσαλονίκη. Το απόγευμα του Σαββάτου 1 -12-2018 έγινε η έναρξη των εισηγήσεων των προσκεκλημένων ομιλητών, ήτοι: ο Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος, ο πρ, Υπουργός, Βουλευτής κ.Σταύρος Καλαφάτης, ο Ψυχίατρος κ.Μ.Σωτηρίου, και η Συγγραφέας κ.Ειρήνη Καλογεροπούλου η οποία παρουσίασε περίληψη του βιβλίου της για την Απολλωνιάδα Μικράς Ασίας.

Ακολούθησαν βραβεύσεις από τον Σύλλογο Απανταχού Απολλωνιαδιτών σε σημαίνοντα πρόσωπα που έχουν προσφέρει για τη διατήρηση και διάσωση της Ιστορίας του Μικρασιατικού Πολιτισμού και ιδιαίτερα για την Απολλωνιάδα Μικράς Ασίας, μεταξύ αυτών αποδόθηκε αναμνηστική πλακέτα στη τέως Πρόεδρο των Απολλωνιαδιτών Καστοριάς κ. Αγγελική Παπαμαντζάρη! Κατόπιν εντός του ξενοδοχείου ακολούθησε δεξίωση με ζωντανή μουσική.

Το πρωί της Κυριακής 2-12-2018 τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προύσης κ. Ελπιδοφόρου στη κοινοβιακή Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος- Παναγίας Χορταϊτισσας, κατόπιν προσφέρθηκε από τη Μονή καφές με νηστήσιμα κεράσματα. Ο Σύλλογός μας έκλεισε την αξέχαστη αυτή εκδρομή με μεσημβρινή επίσκεψη στη Περαία Θεσσαλονίκης για φαγητό και μετά πήρε το δρόμο του γυρισμού.

 

 

Back to top button