Παραδοσιακός μπακλαβάς από τη Μαρία
Υλικά
1 1/2 κιλό φύλο λεπτό για μπακλαβά
9 νεροπότηρα χοντροκομμένα καρύδια
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.σ. ζάχαρη
150 γραμ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο και 1 κ.σ. φυτίνη για το άλειμμα των φύλων
Σε ένα ταψί 42 χ 30 διαστάσεων.
Στρώνεις πρώτα 5 φύλα , μόνο με το βούτυρο και μετά αρχίζεις και βάζεις το καρύδι με το χέρι,
Κλείνεις πάλη με 5 φύλα μόνο με βούτυρο.
Το κόβεις και το αφήνεις με μία πετσέτα σκεπασμένο 2 μέρες.να φύγει η υγρασία.
Το ψήνεις στους 150 βαθμ. 1 1/2 ώρα, πάντα το ελέγχουμε.
Σιρόπι 7΄ λεπτά βράσιμο
7 νεροπότηρα ζάχαρη
5 1/2 νεροπ. νερό
1/2 λεμόνι
* Τα ποτήρια που μετράμε να είναι μέτρια, όχι μεγάλα
* Κρύος ο μπακλαβάς και ζεστό το σιρόπι.
* Δεν το σκεπάζουμε γιατί θα μαλακώσει.
Καλή σας επιτυχία και καλές γιορτές
Μαρία
ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
«Ἡ Ὀρθοδοξία κινδυνεύει ἐκ τῶν … Ὀρθοδόξων ἀντορθοδόξως ζώντων. Καί ἐάν δέν ληφθοῦν μέτρα καθάρσεως τοῦ Ὀρθοδόξου λαοῦ καί πρό παντός τοῦ Ὀρθοδόξου κλήρου ἐκ τῶν παθῶν πού λυμαίνονται τήν πνευματικήν ζωή, ἡ διαρροή τῶν πιστῶν εἰς τάς ξένας ἐκκλησίας, τά αἱρετικά συγκροτήματα, θά λάβῃ κολοσσιαίας διαστάσεις καί θά εὑρεθοῦν, τό Ἔθνος καί ἡ Ἐπίσημος Ἐκκλησία, πρό ἐκπλήξεων.
Διά τόν ἐπικίνδυνον πολλαπλασιασμόν τῶν αἱρετικῶν πάσης ἀποχρώσεως ἡμεῖς οἱ Ὀρθόδοξοι εἴμεθα οἱ κυρίως ὑπεύθυνοι».
Ἀπό τό βιβλίο «ΣΑΛΠΙΣΜΑΤΑ», π. Αὐγουστίνου Καντιώτου, σελ. 127, Ἀθῆναι 1952