Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Παραδοσιακός μπακλαβάς από τη Μαρία

Παραδοσιακός μπακλαβάς από τη Μαρία

Υλικά
1 1/2 κιλό φύλο λεπτό για μπακλαβά
9 νεροπότηρα χοντροκομμένα καρύδια
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.σ. ζάχαρη
150 γραμ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο και 1 κ.σ. φυτίνη για το άλειμμα των φύλων
Σε ένα ταψί 42 χ 30 διαστάσεων.
Στρώνεις πρώτα 5 φύλα , μόνο με το βούτυρο και μετά αρχίζεις και βάζεις το καρύδι με το χέρι,
Κλείνεις πάλη με 5 φύλα μόνο με βούτυρο.
Το κόβεις και το αφήνεις με μία πετσέτα σκεπασμένο 2 μέρες.να φύγει η υγρασία.
Το ψήνεις στους 150 βαθμ. 1 1/2 ώρα, πάντα το ελέγχουμε.

Σιρόπι 7΄ λεπτά βράσιμο
7 νεροπότηρα ζάχαρη
5 1/2 νεροπ. νερό
1/2 λεμόνι
* Τα ποτήρια που μετράμε να είναι μέτρια, όχι μεγάλα
* Κρύος ο μπακλαβάς και ζεστό το σιρόπι.
* Δεν το σκεπάζουμε γιατί θα μαλακώσει.
Καλή σας επιτυχία και καλές γιορτές
Μαρία

 

ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

«Ἡ Ὀρθοδοξία κινδυνεύει ἐκ τῶν … Ὀρθοδόξων ἀντορθοδόξως ζώντων. Καί ἐάν δέν ληφθοῦν μέτρα καθάρσεως τοῦ Ὀρθοδόξου λαοῦ καί πρό παντός τοῦ Ὀρθοδόξου κλήρου ἐκ τῶν παθῶν πού λυμαίνονται τήν πνευματικήν ζωή, ἡ διαρροή τῶν πιστῶν εἰς τάς ξένας ἐκκλησίας, τά αἱρετικά συγκροτήματα, θά λάβῃ κολοσσιαίας διαστάσεις καί θά εὑρεθοῦν, τό Ἔθνος καί ἡ Ἐπίσημος Ἐκκλησία, πρό ἐκπλήξεων.
Διά τόν ἐπικίνδυνον πολλαπλασιασμόν τῶν αἱρετικῶν πάσης ἀποχρώσεως ἡμεῖς οἱ Ὀρθόδοξοι εἴμεθα οἱ κυρίως ὑπεύθυνοι».

Ἀπό τό βιβλίο «ΣΑΛΠΙΣΜΑΤΑ», π. Αὐγουστίνου Καντιώτου, σελ. 127, Ἀθῆναι 1952

 

 

Back to top button