Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Χριστουγεννιάτικα δενδράκια

Πρωτότυπα κέικ χριστουγεννιάτικα δενδράκια που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους στις γιορτές

Από την Ελεάννα Βλαχοπούλου

Για 6 μέτρια κέικ ή για 12 μικρά κεκάκια
ΥΛΙΚΑ
500γρ αλεύρι φαριν απ
2 φλιτζ. ζάχαρη
1 + 1/2 φλιτζ. γάλα ανακατεμένο με χυμό πορτοκαλιού
250 γρ βιτάμ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
5 αυγά μέτρια
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε ενα ένα τα αυγά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα με το χυμό και έπειτα το  αλεύρι.Αλείφουμε  με βιτάμ  μια φόρμα με 6 είτε με 12 θήκες για κέικ και το αλευρώνουμε.Ψήνουμε το κέικ μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε την φόρμα του κέικ και ψήνουμε 45 με 50 λεπτά.
Για τα δεντράκια
2 λευκές σοκολάτες
λίγα κριτσίνια
μπλε και κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικης
καραμελάκια χρωματιστα
λιγη σαντιγί
λίγο ινδοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και ρίχνουμε λίγες σταγόνες μπλε΄και κίτρινου χρώματος μέχρι να πετύχουμε την απόχρωση του πράσινου που επιθυμούμε.Αφήνουμε να γίνει χλιαρή και την τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικης. Παίρνουμε τα κριτσίνια και αν είναι μεγάλα τα σπάμε στην μέση. τα τοποθετούμε επάνω σε λαδόκολλα. https://4.bp.blogspot.com/-wiptb7Zjclg/WjPechRqxJI/AAAAAAAAFes/4eW-UGmNY-EmadeRBLvWO-qJw01RJoCyACLcBGAs/s1600/25436298_10214716831298984_517455500_n.jpg

Κόβουμε την μύτη της σακούλας και αρχίζουμε να ρίχνουμε την σοκολάτα στα κριτσινια πέρα δώθε για να κάνουμε το δεντράκι(πιο ανοιχτές γραμμές στην αρχή και να μικραίνουν καθώς ανεβαίνουμε για την κορυφή) πασπαλίζουμε με καραμελάκια χρωματιστά και αφήνουμε τα δεντρά μας να κρυώσουν πολύ καλά.
Για τη συναρμολόγηση
Παίρνουμε τα κέικ και απλώνουμε στην επιφάνεια τους σαντιγί.Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και καρφώνουμε απο ένα κεκάκι. Ανάλογα πόσα κεικ θα κάνετε υπολογίστε και τα δεντράκια.

erasitexnies.blogspot.com

 

Back to top button