ΑθλητικάΚαστοριά

Α.Σ. Καστοριάς: Συνέντευξη του γκαρντ Θωμά Αμπαρά (βίντεο)

Η αγάπη του Θωμά Αμπαρά  για το μπάσκετ ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, κάτι στο οποίο συνέβαλε και ο πατέρας του Νίκος. Τα πρώτα του βήματα τα έκανε στην ομάδα του Πολύγυρου Χαλκιδικής από όπου και κατάγεται. Στη συνέχεια μεταπήδησε στις Ακαδημίες του  ΠΑΟΚ (παιδικό-εφηβικό- συμμετοχή στις προπονήσεις ανδρών).  Από εκεί και πέρα έφυγε στην Β΄ Εθνική.  Την αθλητική σεζόν 2017-2018 αγωνίστηκε στην Α2 Εθνική  με την ομάδα της Καρδίτσας και φέτος αγωνίζεται για τους “Γουναράδες”.

«Μικρός μου άρεζε πολύ το μπάσκετ στο πλαίσιο του παιχνιδιού, όσο προχωρούσα όμως καταλάβαινα ότι αυτό ήταν το οποίο ήθελα να κάνω στη ζωή μου», σχολίασε ο Θωμάς.  Ευτυχώς το “μικρόβιο” του μπάσκετ δεν έφυγε ποτέ από πάνω του.

Ο μπασκετμπολίστας δεν παρέλειψε να αναφέρει πως οι συνθήκες στις μικρές επαρχιακές πόλεις διαφέρουν αρκετά από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Όταν λοιπόν του δόθηκε  το πράσινο φως να ενταχθεί στην Ακαδημία του ΠΑΟΚ γνώριζε πολύ καλά πως ήταν μια ευκαιρία την οποία δεν θα μπορούσε να αφήσει «Ήταν μια πολύ συνειδητοποιημένη επιλογή. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις υποδομές μεταξύ των μικρών και των μεγάλων πόλεων. Ακόμα και στην Καστοριά οι συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες. Για παράδειγμα πριν από λίγες ημέρες που έβρεχε πολύ, το ταβάνι του Κλειστού Γυμναστηρίου έσταζε! Έτσι λοιπόν αναγκαστήκαμε να προπονηθούμε στο μισό γήπεδο».

Όσο για το πώς αποφάσισε να έρθει στην Καστοριά ο Θωμάς  εξιστόρησε «Μίλησα με τον Προπονητή Νίκο Καραγιάννη, ο οποίος πήρε πέρυσι το Πρωτάθλημα με το Περιστέρι. Είχε 29 νίκες και 1 ήττα.  Το να σε θέλει ο συγκεκριμένος Προπονητής στην ομάδα του, αποτελεί σίγουρα ένα πολύ μεγάλο κίνητρο. Μίλησα και με τον Πρόεδρο Ναούμ Δίτσιο, ο οποίος είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος, και έτσι λοιπόν πήρα την απόφασή μου να ενταχθώ στην ομάδα του  Α.Σ. Καστοριάς ».

Το να μετακομίζει κάθε χρόνο  λόγω της δουλειάς του σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, είναι κάτι το οποίο δεν τρομάζει τον Θωμά. Μάλιστα συμβαίνει το αντίθετο «Είναι κάτι το οποίο μου αρέσει.  Γνωρίζω καινούργιους ανθρώπους και συνεργάτες. Όλα αυτά τα χρόνια έχω δημιουργήσει φιλίες οι οποίες κράτησαν σε βάθος χρόνου. Είναι πραγματικά ωραίο όλο αυτό» και μπορεί η οικογένειά του να βρίσκεται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, ωστόσο ο μπασκετμπολίστας γνωρίζει ότι τον στηρίζει όπου και εάν βρίσκεται «Όποτε μπορούν έρχονται στην Καστοριά και γίνονται κομμάτι της κερκίδας».

Κλείνοντας ο έμπειρος γκαρντ του Α.Σ. Καστοριάς τόνισε το ομαδικό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα των “Γουναράδων”  «Κάθε μέρα θέλουμε να γινόμαστε πρώτα καλύτεροι ως ομάδα και μετά ως παίχτες ξεχωριστά. Όσο ψηλότερα τερματίσουμε στη βαθμολογία τόσο καλύτερο θα είναι για την ομάδα, αλλά και για την πόλη».

More info για τον Θωμά Αμπαρά

Ηλικία:24

Καταγωγή: Πολύγυρος Χαλκιδικής

Ύψος: 1.83

Θέση: Guard, Play maker

Μότο: Be yourself

Καλύτερη συμβουλή που έχει ακούσει: Ποτέ μην σταματάς

Τι αισθάνεται για την ήττα: Δεν θέλει να την νιώθει, τον πεισμώνει

Την νιώθει για τη νίκη: Συνεχίζει για το καλό της ομάδας

Πώς νιώθει για την Καστοριά: Την θεωρεί πολλή όμορφη πόλη και η ζωή του κυλάει ήρεμα σε αυτήν.

 orizontespress.gr

 

 

Back to top button