Κόσμος

Δημοπρασία για λάτρεις του «Πoλέμου των Αστρων»

Η αυθεντική σπάθα ακτίνων την οποία κράδαινε ο Λουκ Σκαϊγουόκερ στην ταινία «A New Hope» δημοπρατείται στο Λος Αντζελες. Βέβαια, η τιμή του είναι κάπως «αλμυρή» και έτσι δεν θα πέσει στα χέρια κοινών θνητών που λάτρευαν τον «Πόλεμο των Αστρων», καθώς ο οίκος δημοπρασιών Profiles in History εκτιμά ότι το εμβληματικό όπλο θα πιάσει έως και 200.000 δολάρια. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, στη δημοπρασία που θα διαρκέσει από τις 11 έως τις 14 Δεκεμβρίου θα συμπεριληφθούν περισσότερα από 25 αντικείμενα από διάφορες ταινίες και σαφώς αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για κάθε εραστή της διαστημικής τριλογίας.

Μεταξύ των αντικειμένων συγκαταλέγεται ένα μαύρο κράνος πιλότου ενός TIE, το οποίο προβλέπεται να φθάσει στις 300.000 δολάρια. Αλλά και ένα ζευγάρι χέρια του C-3PO από την ταινία «Return of the Jedi» (η εκτίμηση κάνει λόγο για 60.000 δολάρια, δυνητικά). Επίσης αναμένεται να παρουσιαστεί και ένα υπογεγραμμένο κράνος ενός Stormtrooper (από την ταινία «The Force Awakens»), με την εκτίμηση να κάνει λόγο για 120.000 δολάρια. Φυσικά, η δημοπρασία δεν περιλαμβάνει μόνον αντικείμενα από τον «Πόλεμο των Αστρων».

Αλλα σπουδαία αντικείμενα που θα ποθούσε κάθε κινηματογραφόφιλος και τα οποία δημοπρατεί εκείνες τις μέρες ο οίκος Profiles in History είναι: Το κοστούμι το οποίο φόρεσε ο Σον Κόνερι/Τζέιμς Μποντ στο «Ζεις μονάχα δυο φορές». Η πλήρης στολή της Σιγκούρνεϊ Γουίβερ/Ρίπλεϊ στο «Aliens». Η καραμπίνα Γουίντσεστερ που είχαν μετασκευάσει για τον Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ/Τερμινέιτορ στο «Terminator 2: Judgement Day». Η στολή με όλα τα διακριτικά που φορούσε ο Γουίλιαμ Σάτνερ/Κάπτεν Κιρκ στο «Star Trek: The Original Series». Πιστόλι ακτίνων Type-2 επίσης από το «Star Trek: The Original Series». Τα αυθεντικά μαχαίρια που είχε ο Σιλβέστερ Σταλόνε/Ράμπο στις ταινίες «First Blood» και «Rambo: First Blood Part II». Το καπέλο μάγισσας που φορούσε η Μάργκαρετ Χάμιλτον (στον ρόλο της Wicked Witch of the West) στην ταινία «Ο Μάγος του Οζ». Και άλλα πολλά αλλά που σίγουρα κάνουν όποιον αγαπά τον κινηματογράφο να ονειρεύεται.

ΑΠΕ

Back to top button