Κόσμος

Ιταλία: Οργή μετά τον θάνατο 6 ανθρώπων σε ντίσκο

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την εκδήλωση πανικού μεταξύ του πλήθους

που παρακολουθούσε συναυλία σε ντισκοτέκ στην πόλη Κορινάλντο, κοντά στην Ανκόνα της Ιταλίας, όπως ανακοίνωσε το πυροσβεστικό σώμα.

«Ίσως εξαιτίας της ρίψης μίας ουσίας που προκαλεί κνησμό, οι νεαροί άρχισαν να απομακρύνονται απότομα, πέφτοντας ο ένας πάνω στον άλλον. Δυστυχώς, υπάρχουν έξι νεκροί και δεκάδες τραυματίες», ανέφερε η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι πέντε από τους έξι νεκρούς είναι ανήλικοι–τρεις κοπέλες και δύο αγόρια–ενώ το άλλο θύμα είναι μία μητέρα η οποία συνόδευε την κόρη της στη συναυλία.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, στην ντισκοτέκ «Μπλε Φανάρι» υπήρχαν περίπου 1000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους νεαροί, που είχαν συρρεύσει στη μικρή τούτη πόλη των ακτών της Αδριατικής για να απολαύσουν μία συναυλία του ράπερ Sfera Ebbasta, που θεωρείται «ο βασιλιάς της ραπ».

«Η ντίσκο Lanterna Azzurra της Ανκόνα είχε πουλήσει περισσότερα εισιτήρια από όσα επιτρέπει ο νόμος», λένε οι καραμπινιέροι

Στον τραγικό θάνατο πέντε εφήβων και μιας γυναίκας, και στον τραυματισμό πάνω από εξήντα ατόμων έξω από την πόλη της Ανκόνα, αναφέρονται με δηλώσεις τους υπεύθυνοι των καραμπινιέρων που έχουν αναλάβει τις σχετικές έρευνες.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, από τους μέχρι τώρα ελέγχους οι καραμπινιέροι εξακρίβωσαν ότι «στην ντίσκο Lanterna Azzurra, όπου έπρεπε να εμφανισθεί ο τραγουδιστής “Sfera e Basta”, είχαν πουληθεί περισσότερα εισιτήρια από όσα επιτρέπει ο νόμος».

Πολλοί νέοι που βρίσκονταν μέσα στη ντίσκο, συνεχίζουν να δίνουν καταθέσεις στους καραμπινιέρους και στους αστυνομικούς, οι οποίοι εστιάζουν τις έρευνές τους στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας από μέρους του ιδιοκτήτη του μαγαζιού.

ΑΠΕ

Back to top button